Home » Justitie » Opt persoane arestate pentru contrabandă cu țigări în urma celor 32 de descinderi ale polițiștilor de frontieră

Opt persoane arestate pentru contrabandă cu țigări în urma celor 32 de descinderi ale polițiștilor de frontieră

Opt persoane din Vaslui și Iași au fost arestate, vineri, pentru contrabandă cu țigări în urma a 32 de percheziții domiciliare, acțiune în urma cărora polițiștii de frontieră au confiscat 12.700 pachete cu țigări, 10 mașini, 61 litri de alcool, un pistol, 59 de telefoane și importante sume de bani.

Judecătoria Huși a dispus arestarea preventivă a opt persoane din județele Vaslui și Iași pentru colectare, deținere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă. Cu vârste cuprinse între 26 și 68 de ani, cele opt persoane au fost arestate în urma a 32 de percheziții domiciliare desfășurate de polițiști de frontieră în 13 localități din zona graniței de est a județelor Iași și Vaslui. De altfel, în urma descinderilor, au fost confiscate 12.625 pachete țigări de diferite mărci provenite din contrabandă, în valoare de peste 111.226 lei, zece mașini, în valoare totală de 125.500 lei, 61 litri alcool, un pistol calibru 8 mm, marca BBM Bruni, patru cartușe nepercutate calibru 8 mm, 235 cutii articole pirotehnice, precum și 35.805 lei și 7.055 euro. De asemenea, polițiștii de frontieră au mai descoperit o țigară care conținea o substanță vegetală ce urmează a fi expertizată, 59 de telefoane mobile, 86 SIM-uri și alte obiecte și înscrisuri care vor fi folosite în desfășurarea anchetei.

În perioada ianuarie – aprilie 2016, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, s-au sesizat în legătură cu activitățile infracționale desfășurate de mai multe persoane, în cauză stabilindu-se existența și funcționarea unei rețele specializate în contrabanda cu țigări. Persoanele în cauză erau implicate prin diferite forme de participație în colectarea, depozitarea și revânzarea țigaretelor de contrabandă. În urma documentării activității infracționale a membrilor rețelei, s-a stabilit că aceștia aduceau în mod repetat în România cantități mici de țigări de proveniență Republica Moldova, Ucraina și Duty-Free. Acestea erau disimulate în locuri special amenajate în autoturismele cu care tranzitau punctele de frontieră, ulterior fiind depozitate și comercializate pe raza județelor Vaslui și Iași”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Iași, Denis Lazăr,
Polițiștii de frontieră vasluieni au reușit identificarea a 19 persoane din rețeaua de contrabandă cu țigări, opt dintre acestea fiind reținute și ulterior arestate pentru o perioadă de 30 de zile. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: