Home » Justitie » Familia violatorului din Vutcani sare în apărarea acestuia!

Familia violatorului din Vutcani sare în apărarea acestuia!

de Răzvan CĂLIN. Daniel MICU

Constantin Andronic, bunicul adolescentului acuzat că ar fi comis două violuri, susține că băiatul ar fi nevinovat și că totul este o cacealma.

Familia lui Ciprian Andronic, adolescentul în vârstă de 17 ani din comuna Vutcani, asupra căruia planează două acuzații de viol, a sărit în apărarea acestuia, creionând un scenariu din care băiatul ar ieși complet nevinovat. Unul dintre cel mai înverșunați apărători ai lui Ciprian este chiar bunicul său, Constantin Andronic, în vârstă de 70 de ani.

Bătrânul bagă mâna în foc pentru băiat și nu crede o iotă din ceea ce s-a auzit. El a povestit reporterilor Est News că Ciprian Andronic nu este capabil de asemenea grozăvii: ”Ciprian e cuminte, harnic, nu mi-a făcut probleme cât a stat aici. Vă poate spune tot satul. Nu ar fi fost capabil de asemenea grozăvii. S-au spus multe prostii și nimic nu este adevărat”.

Omul susține că Ciprian este un băiat cuminte și muncitor care până acum nu i-a creat nici un fel de probleme. Mai mult, în cazul violului din ianuarie, când adolescentul a fost acuzat că ar fi violat-o pe mama prietenului său, bătrânul a avansat o controversată teorie. El susține că, în realitate, femeia ar fi dorit, de bună voie, să întrețină relații sexuale cu nepotul său.

”Băiatul a stat vreo trei ani la stână la oamenii aceia. Era vrednic, curat, își vedea de treaba lui. De aia l-au ținut pe lângă ei. Eu am înțeles că femeia aceia consuma alcool și că…a vrut, a tras de el. Nu am de unde să știu, dar vă asigur că Ciprian s-a schimbat în ultimii ani, cât a stat la stână. Dacă nu se ducea acolo, nu se întâmpla nimic.  Cât a fost cercetat în stare de libertate pentru așa zisul viol din ianuarie, a stat la mine. Am discutat cu el. Mi-a spus că nimic nu e adevărat și că femeia aceea a fost nevoită să depună reclamație împotriva lui, deși nu a fost forțată. A stat cu mine în casă, credeți-mă, aveam bani peste tot puși, ca un pensionar. Știa de asta și nu a pus mâna vreodată pe vreun leu. Puteam avea bază în el. Muncea cât doi și nu mi-a făcut probleme”, a mai spus bunicul lui Ciprian.

”Fata să spună adevărul pentru că nu a fost violată de nepotul meu”!

Și cel de al doilea cap de acuzare este demontat de bătrân, care susține cu tărie că, în realitate, nepotul său nu a batjocorit-o deloc pe fetița de 12 ani. Ba, mai mult, cică ea ar fi fost cea care îl hărțuia pe băiat, adresându-i cuvinte și expresii jignitoare ori de câte ori îl întâlnea: ”Acum, cu fetișoara asta, am aflat înainte de Paști. «Nu i-am făcut nimic, tataie! Mă lua mereu la mișto și mă făcea prost, handicapat. Când m-am întâlnit cu ea pe drum, am luat-o de gură și am întrebat-o pe cine face ea handicapat. Dar nu am abuzat-o, dă-o boalei!», asta mi-a spus băiatul și eu îl cred. Fata asta a dat chiar un mesaj pe telefonul surorii lui Ciprian, care a întrebat-o dacă a fost violată de nepotul meu și ea a răspuns: «A încercat!». Să fie dusă la medic, să o dea de față cu el, să spună adevărul pentru că nu a fost violată de nepotul meu. Lucrurile nu pot rămâne așa!”.

“Uneori, are așa un nerv! I se tulbură privirea, are ochii roșii”!

Constantin Andronic, bunicul patern al lui Ciprian, merge mai departe cu dizertația sa privind nevinovăția fiului său și susține că băiatul ar fi bolnav. Bătrânul vorbește de un soi de afecțiune neurologică care îi provoacă adolescentului amețeli, tulburări de memorie și că în timpul crizelor ar intra într-un soi de stare catatonică.

”Am observat că i se tulbură privirea. Are un nerv, așa. I se înroșesc ochii, se tulbură. L-am întrebat odată: «Ai dormit astă-noapte?». El a spus că da. «Dar ai ochii tulburi!». El mi-a zis: «Am amețeli!». Are o tulburarea de memorie. Nu înjură, nu trântește, dar e fix, gândește el ceva în momentul acela. Mama lui a fost în vizită joi și l-a întrebat ce s-a întâmplat, de fapt. Și el i-a spus: «Nu știu nimic!». Dar vă spun, a fost arestat degeaba!”, susține cu tărie bătrânul.

Cât privește ultimele informații, potrivit cărora Ciprian ar fi mărturisit în fața procurorului de caz că a mai abuzat sexual două fetițe, de 9 și 10 ani (verișoare cu el), Constantin Andronic este la fel de vehement și ferm convins de nevinovăția nepotului său: ”De nevoie a spus așa ceva, deși eu nu cred! Eu nu am nepoate așa mici. Am nepoate de 17 – 18 ani, măritate. S-a auzit că ar fi fost și un copil de 4 ani. Doamne ferește! Există vreo reclamație împotriva lui de la mamele acestor copii? Nu se poate! Nu e adevărat! Până la urmă se va dovedi nevinovăția lui Ciprian, eu sunt convins de asta!”.

Între timp, se pare că Ciprian Andronic se adaptează cu dificultate la regimul de după gratii. Aflat în stare de arest preventiv, el i-a cerut mamei sale cărți, caiete și câteva pixuri, probabil pentru a-și umple timpul. Adolescentul este acuzat că pe 28 aprilie, chiar în Joia Mare, ar fi acostat, pe un drum din sat, o minoră în vârstă de 12 ani. A dus cu forța victima într-o curte părăsită, unde a violat-o. În ianuarie 2016, același adolescent este acuzat că ar fi batjocorit de aceeași manieră pe mama unuia dintre prietenii săi, o femeie în vârstă de 40 de ani.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: