Home » Sport » HC Vaslui, la trei puncte de locul doi

HC Vaslui, la trei puncte de locul doi

Echipa de handbal masculin HC Vaslui a învins în deplasarea de la CSM Ploiești, scor 39 – 33 și a făcut un pas important spre a-și asigura participarea în următorul sezon al Ligii Naționale de handbal masculin. Victoria i-a permis să urce în clasament pe locul trei și doar trei puncte o despart acum de rămânerea în primul eșalon. Vasluienii au produs singurele două înfrângeri din play-out ale ploieștenilor, pe lângă aceste meciuri ei înregistrând trei victorii și o remiza cu echipă de pe primul loc. Liderul Energia Târgu Jiu și-a confirmat statutul de favorită și a învins, nu fără emoții, ultima clasată, Danubius Galați, scor 30 – 25, pentru a acumula 34 de puncte. Băimărenii au fost învinși de CSM Focșani, cu scorul de 39 – 35 și se clasează pe locul secund cu 29 de puncte. Cu patru etape rămase de disputat, locul doi rămâne un obiectiv realist atât pentru vasluieni, cu 26 de puncte cât și pentru CSM Focșani 2007 și CSM Ploiești, care au acumulat 25, respectiv 24 de puncte.

Vasluienii au început partidă în forță, cu 2 – 0 pe tabela și au condus în mare parte din prima repriza la unul sau două goluri. Trei goluri consecutive au făcut ca ploieștenii să preia conducerea, scor 13 – 12, dar vasluienii au egalat și au mai marcat o data pentru a intra la pauză la conducere, scor 14 – 13. CSM Ploiești nu a mai avut forță să revină în joc, iar diferența a crescut pe tabelă odată cu trecerea timpului. Elevii lui Dragoș Dobrescu au reușit să se apropie în minutul 40, scor 19 – 20, dar vasluienii s-au desprins în minutul 45 la cinci goluri, scor 26 – 21. Diferența s-a păstrat până în ultimul minut, când vasluienii au reușit să o mărească la șase.

Pentru HC Vaslui au marcat Alin Roșu (10), Didi Hrimiuc (7), Gabriel Bujor și Hagiu (câte 5), Mihai Bujor și Polocoșer (câte 4), M. Sandu (1), Anton (1), Cotinghiu 1,Soare 1. Capotă și Dediu au fost principalele guri de tun ale ploieștenilor, cu câte 7 goluri marcate. Turcu a marcat și el 6, iar Botezatu 5. Au mai marcat pentru CSM Ploiești Zamfir și Tărîță (câte 3), Stăncioiu (2) și Farcaș (1).

În etapa următoare, miercuri, HC Vaslui primește de la ora 16:00 vizită celor de la CSM Focșani, iar CSM Ploiești întâlnește ultima clasată Danubius Galați. În celălalt meci se vor duela ocupantele primelor două locuri, HCM Minaur Baia Mare și Energia Târgu Jiu. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: