Home » Administratie » Pregătirile pentru alegeri – pe ultima sută de metri

Pregătirile pentru alegeri – pe ultima sută de metri

de Marian MOCANU

Prefectul județului Vaslui a cerut Guvernului transmiterea a nu mai puțin de 23 de tone de hârtie, necesară tipăririi celor circa 1,3 milioane de buletine de vot pentru alegerile locale din iunie. Tot de la Guvernul României urmează să se primească și cele aproximativ 425 de mii de timbre autocolante necesare procesului de vot.

Dat fiind faptul că joi, 5 mai, a expirat termenul de validare a candidaților la alegerile locale, Instituția Prefectului Județului Vaslui începe ultimele pregătiri pentru organizarea scrutinului. În cadrul unei videoconferințe care a avut loc joi, cu participarea membrii Comisiei Tehnice Centrale pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor locale și membrii Comisiilor Tehnice Județene, inclusiv a lui Petre Tobă, ministrul afacerilor interne, prefectul Daniel Olteanu a înaintat lista de necesar pentru organizarea alegerilor. Este vorba în principal de cantitatea de de 23 tone de hȃrtie, ce urmează a fi primită de la Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, necesară tipăririi celor 1,3 milioane de buletine de vot care trebuie în județul Vaslui. Macheta buletinelor de vot pentru primari și consilieri locali a fost realizată și transmisă Biroului electoral de circumscripție județeană Vaslui, de unde urmează să fie comunicată către birourile electorale de circumscripție. În plus, de la guvern urmează a fi transmise la Vaslui nu mai puțin de 425.000 timbre autocolante, din cele care se lipesc pe spatele cărților de identitate pentru certificarea faptului că persoana respectivă s-a prezentat la vot.

„La nivelul județului Vaslui activitățile și măsurile realizate potrivit Calendarului acțiunilor din timpul perioadei electorale pentru alegerile locale din 2016 se desfășoară conform graficului. Astfel, până la această dată a fost finalizată activitatea de instruire a președinților și locțiitorilor birourilor electorale de circumscripție locală din județul Vaslui. De asemenea, au fost centralizate și transmise structurilor M.A.I. dispozițiile primarilor din județul Vaslui cu privire la locurile destinate afișajului electoral”, ne-a declarat Daniel Olteanu, prefectul județului Vaslui. „În perioada următoare vor fi inspectate amprentele ștampilelor de control ale celor 525 de secții de votare din județul Vaslui, în vederea confecționării acestora și se va verifica exactitatea datelor înscrise pe buletinele de vot”, a adăugat prefectul.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: