Home » Administratie » Pe ploaie, oficialitățile vasluiene și-au cinstit înaintașii

Pe ploaie, oficialitățile vasluiene și-au cinstit înaintașii

de Marian MOCANU

Ieri, în ciuda ploii reci, vasluienii au fost prezenți la ceremoniile și festivitățile omagiale desfășurate ȋn municipiul Vaslui, cu prilejul aniversării Zilei Independenței de Stat a României, Zilei Victoriei asupra fascismului și a Zilei Europei. După slujba religioasă făcută în memoria eroilor neamului, discursurile oficialităților și depunerea de coroane de flori, a urmat o mică paradă, la care au participat jandarmi, pompieri și polițiști locali. Poate pentru a nu da un caracter politic manifestărilor, cu atât mai mult cu cât suntem în campanie electorală, de la manifestare au lipsit reprezentanții partidelor politice.

depunere coroane vaslui (1)De la orele 10, la Monumentul Independenței de Stat din centrul municipiului Vaslui, au avut loc ceremoniile și festivitățile omagiale, cu prilejul aniversării Zilei de 9 mai, triplă sărbătoare a neamului românesc: Ziua Independenței de Stat a Romȃniei, Ziua Victoriei asupra fascismului și Ziua Europei. Manifestările au debutat cu un Te Deum, slujbă de pomenire a eroilor neamului, ținută de un sobor de preoți în frunte cu protopopul Vasluiului, Daniel Chirvasă. Ulterior, au urmat discursurile oficialităților, respectiv a primarului municipiului Vaslui Vasile Pavăl, președintelui Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu și a prefectului județului, Daniel Olteanu, care a dat citire mesajului transmis de premierul României, Dacian Cioloș.

La manifestări au participat reprezentanți ai autorităților locale și județene, ai unităților militare și ai Garnizoanei Vaslui, veterani de război și cadre militare în rezervă și în retragere, reprezentanți ai instituțiilor publice și ai organizațiilor non-guvernamentale, elevi și cadre didactice, ori simpli cetățeni ai municipiul Vaslui, care au îndurat cu stoicism ploaia rece de primăvară. Ceremoniile de la “Monumentul Independenței de Stat” s-au ȋncheiat cu depuneri de coroane de flori și defilarea Gărzii de Onoare, formată în acest an din lucrători ai Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și ai Poliției Locale Vaslui.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: