Home » National » Codruta Kovesi: Daca Curtea Constitutionala dezincrimineaza abuzul in serviciu, se inchid 865 de dosare de coruptie

Codruta Kovesi: Daca Curtea Constitutionala dezincrimineaza abuzul in serviciu, se inchid 865 de dosare de coruptie

Aproape 900 de dosare de coruptie vor fi afectate grav in cazul in care Curtea Constitutionala va decide ca infractiunea de „abuz in serviu” contravine legii fundamentale, a declarat Laura Codruta Kovesi, intr-un interviu pentru EuropaFM.

Invitata la Interviurile Europa FM, procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat ca odata cu disparitia acestei infractiuni din Codul Penal si alte infractiuni vor disparea, infractiuni de care sunt acuzati majoritatea suspectilor si inculpatilor din administratia centrala si locala.

Va reamintim, Curtea Constitutionala va judeca pe 24 mai exceptia de neconstitutionalitate privind abuzul in serviciu. Sesizarea a fost depusa de Alina Bica, fosta sefa a DIICOT, trimisa in judecata inclusiv pentru aceasta infractiune.

Laura Codruta Kovesi a explicat ce efecte ar avea asupra activitatii DNA declararea „abuzului in serviciu” neconstitutional.

Duminica, presedintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat la DIGI 24 ca nu crede ca ,,orice incalcare de lege de catre un functionar public trebuie sa fie abuz in serviciu, lucrurile trebuie analizate de la situatie la situatie”.

Daca abuzul in serviciu dispare, functionarul public isi va indeplini atributiile dupa ureche, in dauna cetateanului, a mai adaugat sefa DNA.

Nu doar Alina Bica a ridicat exceptia de neconstitutionalitate a articolului care incrimineaza abuzul in serviciu. Si fostul presedinte al Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu si Nicusor Constantinescu, seful Consiliului Judetean Constanta au ridicat in instanta exceptii similare.

Pentru abuz in serviciu mai este cercetat si fostul ministru de Interne Gabriel Oprea.

Sursa: hotnews.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: