Home » Sanatate » Dezinfectantele diluate nu au ajuns la Spitalul „Beldiman” din Bârlad

Dezinfectantele diluate nu au ajuns la Spitalul „Beldiman” din Bârlad

În urma autocontrolului efectuat de Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad nu s-au găsit nereguli în privința eficienței substanțelor utilizate pentru dezinfecție. Spitalul bârlădean nu a folosit niciodată dezinfectante și antiseptice de la Hexi Pharma, pentru prevenirea infecțiilor intraspitalicești.

danis_gabrielaCu toate acestea, săptămâna trecută, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, la inițiativa Ministerului Sănătății, au prelevat probe din secțiile spitalului bârlădean, urmând ca, zilele acestea, să se pronunțe asupra situației constatate.

Rostul autocontroalelor pe partea de prevenire a infecțiilor nosocomiale este de a identifica o situație, la un moment dat. Astfel de controale se efectuează de către cadrele de specialitate ale spitalului, anual sau cu o anumită periodicitate, în funcție de zonele de risc. Cele mai vulnerabile sunt secțiile ATI, Chirurgie, Bloc operator, sala de nașteri și neonatologie”, a declarat dr. Gabriela Daniș, medic epidemiolog, directorul medical al spitalului bârlădean.

Infecții nosocomiale sunt înregistrate în anumite perioade ale anului în toate spitalele din România. Unele spitale raportează numărul real al cazurilor, altele un număr mult mai mic.

Avantajul spitalelor care au angajați medici epidemiologi, cum este cel din Bârlad, este că verificarea secțiilor se face sub coordonarea unui medic specialist. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: