Home » World » Washington: Lider al rețelei Stat Islamic, ucis într-un raid aerian al coaliției coordonate de SUA

Washington: Lider al rețelei Stat Islamic, ucis într-un raid aerian al coaliției coordonate de SUA

Un lider militar important al rețelei teroriste Stat Islamic a murit în urma unui raid aerian efectuat în Irak de coaliția coordonată de SUA, a anunțat un oficial american, citat de Reuters pe pagina electronică. 

Abu Wahib, principalul lider militar în provincia Anabar al rețelei Stat Islamic, a fost ucis, în data de 6 mai, într-un raid aerian, a anunțat, luni, Peter Cook, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Raidul a vizat un vehicul în apropiere de orașul Rutba, în care se afla Abu Wahib și alți trei membri ai grupării extremiste, a mai precizat Cook.

“Conducerea ISIL (Stat Islamic n.red) a fost grav afectată de eforturile coaliției și acesta este un exemplu în acest sens,” oficialul american adăugând că “Este primejdios să fii un lider ISIL în Irak și Siria (…)” Stat Islamic, un grup islamist militant, a ocupat o mare parte din provincia Anbar în anul 2014, însă începând de anul trecut, forțele de securitate irakiene au reușit să elibereze o serie de orașe în zonă, inclusiv Ramadi și Hit.

Sursa: mediafax.ro

About Mihai Vasile

x

Check Also

Decizie oficiala: Landurile germane nu mai vor noi inmatriculari de automobile pe benzina si motorina, incepand cu anul 2030

Landurile germane nu vor sa mai permita noi inmatriculari ...

REFERENDUMUL din Ungaria privind cotele de imigranți, INVALID / Viktor Orban a anunțat că va înainta Parlamentului o propunere de amendament constituțional

Biroul Național Electoral (NVI) din Ungaria a anunțat oficial ...

The New York Times anunță că o susține pe Hillary Clinton în alegerile prezidențiale din SUA

Cotidianul The New York Times anunță că o susține ...