Home » Justitie » Noi probleme pentru deputatul Dan Bordeianu

Noi probleme pentru deputatul Dan Bordeianu

de Marian MOCANU

Judecătorii hușeni au decis redeschiderea dosarului în care Nicoleta Bordeianu, soția deputatului PSD Dan Bordeianu, este acuzată de înșelăciune. Firma administrată cândva de deputat, iar acum de soția acestuia, a cumpărat materiale de construcții, pe care nu le-au plătit. Dan și Nicoleta Bordeianu mai sunt judecați pentru fraudă cu fonduri publice, dosarul fiind pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu termen de judecată 23 mai.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui au redeschis un dosar în care soția deputatului Dan Bordeianu este acuzată de înșelăciune, dosar inițial clasat. Pe 26 aprilie 2016 procurorii au solicitat instanței redeschiderea dosarului, iar solicitarea a fost admisă de Judecătoria Huși, decizia fiind definitivă. Faptele datează din anul 2012, când o societate vasluiană a livrat materiale de construcții către SC Ecoloc SRL Huși. Firma este administrată de Nicoleta Bordeianu, rămasă la conducerea societății după ce Dan Bordeianu a ajuns, în 2008, deputat. Marfa, în valoare de 150.000 lei, urma să fie achitată printr-un bilet la ordin. Imediat după emiterea cec-ului, Nicoleta Bordeianu a închis contul bancar respectiv, astfel încât furnizorul a rămas neplătit. Societatea în cauză a făcut plângere, fiind deschis un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune.

Nicoleta și Dan Bordeianu sunt judecați în prezent într-un alt dosar, aflat pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție a României tot pentru fapte penale. Cei doi sunt acuzați de fals intelectual și fals în înscrisuri sub semnătură privată cu privire la executarea și plata unor lucrări aferente unui proiect finanțat cu fonduri publice, la nivelul comunei Deleni, proiect având ca obiect „Alimentarea cu apă și amenajare poduri și podețe în localitățile Deleni, Zizinca, Bulboaca”, executat de SC Ecoloc SRL Huși, firma actualului deputat. În același dosar, mai sunt implicați Vasile Zanfir, Tănase Roman, Sandu Dandeș, respectiv primarul, viceprimarul și secretarul comunei Deleni, împreună cu alți trei angajați ai firmei deputatului, inginerii Parască Boț, Paul Andrei Dobrea și Mitică Ciobanu și cu dirigintele de șantier, Ioan Melinte. Practic, pentru lucrări neexecutate, ori din realizarea defectuoasă a lucrărilor, dat fiind faptul că nu a fost executat niciun hidrant, nicio cișmea și nici nu există rezerve de apă, așa cum era în proiect, firma deputatului Bordeianu a emis nu mai puțin de 17 facturi fiscale, achitate de beneficiar, primăria Deleni. Dan Bordeianu apărea în acte, în calitate de director, nu doar ca semnatar a unui act adițional la contract, dar și în calitate de delegat pe un număr de opt dintre cele 17 facturi emise de firma deputatului, executantul lucrării, SC Ecoloc SRL Huși.

„Inculpatul Bordeianu Dan a participat din partea SC Ecoloc SRL, în calitate de director – calitate în care a semnat și un act adițional, la derularea lucrărilor menționate anterior figurând ca delegat pe un număr de opt facturi fiscale emise de executant, care au fost introduse în circuitul financiar contabil și prezentate pentru plată primarului comunei Deleni, județul Vaslui, inculpatul Zanfir Vasile, care, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu, a semnat ca bun de plată 17 facturi fiscale și tot atâtea ordine de plată. Ulterior, acestea au fost decontate, deși lucrările nu au fost conforme cu proiectul și nu au fost finalizate, fiind prejudiciat astfel bugetul de stat cu suma de aproximativ 4.000.000 lei”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA. Următorul termen de judecată a acestui dosar, aflat încă din septembrie 2015 pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție este programat pentru data de 23 mai.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: