Home » Invatamant » O elevă a Școlii „Iorgu Radu” din Bârlad, singura din județ calificată la Concursul Național de Biologie

O elevă a Școlii „Iorgu Radu” din Bârlad, singura din județ calificată la Concursul Național de Biologie

Elevi Sc Iorgu RaduCadrele didactice ale Școlii Gimnaziale „Iorgu Radu” din Bârlad au motiv de bucurie. La faza județeană a Concursului Național de Biologie „George Emil Palade”, desfășurată pe 7 mai la Liceul Tehnologic „Ion Mincu” din Vaslui, eleva Claudia Ilinca Manolache s-a clasat pe primul loc în rândul elevilor de clasa a VI-a. A reușit să depășească 74 de elevi participanți la acest concurs inițiat de Ministerul Educației, prin Inspectoratul Școlar Județean.

Acest loc i-a asigurat elevei din Bârlad calificarea pentru etapa națională a acestui concurs.

Rezultatul obținut de Ilinca reconfirmă valoarea elevei care și anul trecut s-a calificat la etapa națională, unde a obținut premiul special. Eleva continuă tradiția familiei, mama fiind medic”, a declarat Nicoleta Gându, profesorul de biologie care a coordonat-o pe Ilinca.

Elevii Școlii „Iorgu Radu” s-au afirmat din plin anul acesta la cea de-a doua ediție a Concursului „George Emil Palade”, elevul Albert Mârzac obținând premiul II la clasa a VI-a, iar Denis Chipirliu mențiune (clasa a VI-a), la același concurs. Ambii au fost coordonați de profesor Nicoleta Gându. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Viitori subofițeri în practică la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vaslui

Șase viitori subofiţeri jandarmi din cadrul  Şcolii de Subofiţeri ...

A doua ediție a selecției naționale „Creatori de Educație”. Regulament nou

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui informează că selecția națională ...

Peste 7.000 de elevi nu au dispozitive de conectare la internet. ISJ Vaslui propune soluții.

Nu mai puțin de 7.060 de elevi, din județul ...