Home » Politic » Banii vasluienilor, aruncați aiurea!

Banii vasluienilor, aruncați aiurea!

Material de propagandă electorală

Urmare a interpelării făcute de deputatul liberal Florin Ciurariu, Ministerul Dezvoltării a recunoscut că peste un milion de euro din banii cetățenilor municipiului Vaslui s-au pierdut datorită greșelilor administrației PSD-iste de la nivelul județului, cât și a orașului. Practic, cetățenii municipiului Vaslui plătesc pentru întârzierile în implementarea marelui proiect de de reabilitare a sistemului de apă/canalizare finanțat prin POS Mediu 2007-2013, derulat de Consiliul Județean, respectiv greșelile actualei administrații PSD, spun liberalii. La rândul său, Aurelian Mihai, deputat de diaspora, crede că singura șansă pentru revenirea în țară a „stranierilor” o reprezintă implicarea activă din partea conducerior locale și județene pentru înființarea de locuri de muncă, conform programului liberal.

05_10_banner PNL 300x250 - v1În cadrul unei conferințe de presă susținute ieri, deputatul Florin Ciurariu, candidatul liberal pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui, și Marius Arcăleanu, candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Vaslui, au explicat cauzele pentru care vasluienii plătesc din buzunarele lor peste un milion de euro în contul lucrărilor efectuate în cadrul proiectului de reabilitare a infrastructurii de străzi din municipiul Vaslui.

„Acest proiect, parte componentă a Programului Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), a beneficiat de o finanțare generoasă, de peste 12 milioane de euro, mare parte din fonduri europene. Pentru că actuala administrație nu a reușit finalizarea la timp a lucrărilor, a fost nevoie de o prelungire a termenului de finalizare, aprobată pentru data de 30 iunie 2016. Din această cauză, din bugetul local, a trebuit alocată suma de peste un milion de euro. Am făcut o interpelare la Ministerul Dezvoltării, prin care s-a derulat acest proiect, iar răspunsul primit arată incapacitatea actualei conduceri a județului și primăriei municipiului Vaslui de a duce la bun sfârșit sarcinile asumate. În răspunsul primit de la minister, se menționează faptul că „Termenul de finalizare a proiectului privind asfaltarea centrului municipiului Vaslui a fost prelungit până la data de 30 iunie 2016 „(…) din cauza suprapunerii acestui proiect cu un proiect de reabilitare sistem apă/canalizare finanțat prin POS Mediu 2007-2013, derulat de Consiliul Județean, a cărui atribuire a fost întârziată”. Încă de pe vremea când eram consilier, am fost de părere că nici la acel moment, nici acum, proiectul Aquavas nu avea un orizont deschis, drept dovadă, este departe de a fi finalizat. Din păcate, acest lucru se reflectă asupra cetățenilor municipiului Vaslui, din a căror buzunare vor fi suportate greșelile actualei administrații PSD. Mai grav este faptul că dacă proiectul de reabilitare a infrastructurii de străzi din municipiul Vaslui nu va fi finalizat până la sfârșitul lunii iunie, tot cetățenii municipiului Vaslui vor suporta penalitățile impuse de Uniunea Europeană!”, a declarat Florin Ciurariu, candidatul liberal pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui.

La rândul său, Marius Arcăleanu, candidatul liberal la funcția de primar a municipiului Vaslui, a ținut să explice: „Cu cei un milion de euro pe care municipalitatea trebuie să-i plătească din taxele și impozitele plătite de cetățeni se puteau face multe lucruri. Dacă este să mă refer doar la cartierul 13 Decembrie, zonă rezidențială uitată de autoritățile locale, această sumă, de peste 4 milioane lei, era îndeajuns pentru asfaltarea de două ori a tuturor străzilor din zonă. Dau acest cartier ca exemplu, însă cu cei un milion de euro pe care cetățenii municipiului Vaslui îi plătesc pentru greșelile actualei administrații PSD-iste, se puteau reabilita multe alte zone din oraș care suferă din punct de vedere a infrastructurii. Vă mai dau un exemplu a incompetenței actualei administrații: sensul giratoriu din Crucea Gării a fost refăcut de 3 – 4 ori, cu borduri și gazon cu tot. Cu acești bani se puteau face alte lucrări, cu condiția ca ele să fie bine gândite. Administrația orașului treebuie să aibă grijă de orice aspect care privește bunăstarea cetățenilor, și nu să facă lucrări de dragul de a fi făcute”.

Prezent la conferința de presă a PNL Vaslui, Aurelian Mihai, deputatul liberal pentru Diaspora, a ridicat o problemă foarte presantă pentru județul Vaslui, cea a locurilor de muncă disponibile. „Aveți un județ foarte frumos, care are resursele necesare pentru dezvoltare. Ca reprezentant al comunității de români din diaspora, pot spune că vasluienii plecați la muncă în străinătate s-au săturat să audă despre județul lor doar lucruri rele: cea mai mare sărăcie, cea mai mare infracționalitate. Mulți ar dori să se întoarcă pe meleagurile natale, însă lipsa locurilor de muncă îi împiedică. Cred că rolul primarilor și a președintelui Consiliului Județean este în primul rând, pe lângă menținerea și dezvoltarea infrastructurii, cea de a crea oportunități pentru creearea de noi locuri de muncă. Viitorul vasluienilor depinde de votul de la alegerile locale din iunie, iar binele comunităților depinde de cei care vor ajunge la conducerea primăriilor și a Consiliului județean. Dacă se dorește o schimbare în bine, atunci trebuie dat credit partidului care are voința să facă acest lucru, Partidul Național Liberal!”, a declarat Mihai.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: