Home » Social » Locuri de muncă în străinătate prin rețeaua EURES

Locuri de muncă în străinătate prin rețeaua EURES

În Marea Britanie sunt la mare căutare îngrijitori persoane, în timp ce în Slovacia se caută șoferi de camion transport internațional, iar în Suedia sunt la mare căutare femeile de serviciu.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui, prin intermediul Portalului Mobilității Forței de Muncă din Europa – EURES, oferă 268 locuri de muncă. În Marea Britanie sunt disponibile 60 de locuri de muncă, 55 de îngrijitori persoane și cinci îngrijitori persoane la domiciliu. În Germania românii pot accesa unul din cele 59 de locuri de muncă oferite. Se caută 15 factori poștali, 10 educatoare, 8 ingineri mecanici, 6 ingineri electricieni, 3 asistenți medicali geriatrie, 2 bucătari, 2 șoferi profesioniști, 1 lăcătuș mecanic, 1 sudor MAG, 1 modelator specialist Maya/3D Studio Max 3D, 1 mecanic industrial, 1 tâmplar (alternativ dulgher), 1 demichef de rang, 1 personal de serviciu în domeniul hotelier, 1 personal servire clienți, 1 commis/demichef de rang, 1 asistent medical generalist, 1 medic asistent în microbiologie, 1 asistent medical în pediatrie și 1 asistent medical Terapie Intensivă.

Din cele 55 de locuri de muncă oferite de angajatorii din Suedia, 20 sunt pentru femei de serviciu, 15 vopsitori auto, 10 mecanici auto, 10 tinichigii auto. Slovacii caută 37 de persoane, 30 șoferi autocamion transport internațional, 7 îngrijitori persoane/infirmieri. În Norvegia se oferă 26 de locuri de muncă și se caută 6 tâmplari/parchetari, 6 tâmplari tradiționali, 6 montatori,6 zugravi, 1 lector/lector superior în criminalistică digitală/securitatea calculatoarelor și 1 asistent universitar tehnică de calcul.

Republica Cehă oferă 20 de locuri de muncă pentru 15 șoferi profesioniști camion, 3 șoferi de camion categ.C+E, 1 șofer camion (transport intern și internațional) și 1 manager logistică.

În Belgia se caută 2 operatori producție – departamentul de ambalare, 2 tehnicieni electricitate, 2 lucrători în producție – cameră de tăiere. În Irlanda se angajează 1 tinichigiu auto și 1 vopsitor auto. În Spania se caută 1 maseur, în Austria 1 ofițer proiecte europene și în Franța 1 lucrător în hotel.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând portalul EURES național, www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul agenției județene

pentru ocuparea forței de muncă de domiciliu sau reședintă, unde consilierul EURES îi poate îndruma. (George PROCA)

About Tehno Redactor