Home » Social » O săptămână plină pentru bibliovoluntarii bârlădeni

O săptămână plină pentru bibliovoluntarii bârlădeni

Voluntari 3Săptămâna aceasta, biblio-voluntarii de la Biblioteca „Stroe Belloescu” din Bârlad au avut o zi plină. Activitățile organizate au făcut parte din rândul manifestărilor dedicate Săptămânii Naționale a Voluntariatului.
Luni și marți, 13 biblio-voluntari au fost la Centrul de Îngrijire de Zi din cadrul Complexului se Servicii Comunitare nr. 2 dinVoluntari 1 Bârlad, unde au organizat biblioteca pe baze biblioteconomice. Miercuri, 12 voluntari ai bibliotecii au fost prezenți la Primăria Bârlad, unde au încercat să-și însușească unele noțiuni administrative și chiar au ajutat salariații la îndosarierea documentelor. Joi, alți zece voluntari au mers la adăpostul de câini „Last Hope to Life” de la Crâng, unde timp de câteva ore au îngrijit patrupedele și s-au jucat cu animalele salvate de la eutanasiere. Astăzi, 10 voluntari sunt la Hreasca, unde împart haine și jucării copiilor de la grădinița și școala primară din comună.
Mâine, 20 de voluntari, echipați cu mănuși și saci menajeri, vor ecologiza una din zonele limitrofe ale orașului. Duminică, în Grădina Publică, biblio-voluntarii din școlile și liceele bârlădene vor promova lectura și serviciile oferite de Biblioteca „Stroe Belloescu” împărțind pliante informative.
„Am fost sprijiniți în strângerea de haine și jucării, dulciuri și rechizite de reprezentanții grădinițelor și școlilor din oraș, de unde provin de fapt voluntarii bibliotecii, dar și de primărie, care ne-a pus la dispoziție o mașină cu care să ne deplasăm la Hreasca”, a declarat Cristina Vizitiu, șefa Serviciului Biblioteci, din cadrul Primăriei Bârlad.
Voluntarii au purtat pe parcursul acestor zile tricouri personalizate „Provobis”, realizate cu sprijinul persoanelor cu dizabilități.
Săptămâna Națională a Voluntariatului se sărbătorește din 2002, inițiativa aparținând Centrului Național de Resurse pentru Voluntariat „Provobis” din Cluj – Napoca. Biblioteca „Stroe Belloescu” a marcat în acest an, pentru a doua oară această zi, făcând parte din cele câteva zeci de parteneriate ale Provobis din România. (Mihaela NICULESCU)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: