Home » Justitie » Preot, prins în trafic fără permis de conducere

Preot, prins în trafic fără permis de conducere

de Marian MOCANU

Preotul Ciprian Ciubotaru, parohul bisericii din Bunești Averești, a fost prins în trafic conducând fără permis de conducere și având numerele de înmatriculare ale autoturismului expirate. Nu este primul caz în care unui preot vasluian i se întocmește dosar penal. Preotul Octavian Roșu din Broșteni, Ivănești, execută o pedeapsă de un un de închisoare după două infracțiuni rutiere consecutive.

„Să nu faci ce face preotul, ci ceea ce spune!”, este un dicton care este de actualitate. Cu toate că ar trebui să dea un exemplu comunității, preotul Ciprian Ciubotaru, parohul bisericii din Bunești Averești, a încălcat legile lumești. Miercuri seara, un autoturism care se deplasa pe drumul comunal a fost oprit de un echipaj al Biroului Rutier Huși, care a observat că șoferul nu purta centura de siguranță. Nu mare a fost surpriza polițiștilor când au văzut că șoferul, un bărbat în vârstă de 40 de ani nu deține permis de conducere acesta fiindu-i anulat în luna ianuarie 2013, urmare tot a unor infracțiuni rutiere, iar autorizația provizorie de înmatriculare a autoturismului era expirată. Culmea este că șoferul în cauză era chiar preotul paroh al bisericii din Bunești Averești, Ciprian Ciubotaru. Din câte se pare, nu este pentru prima dată când preotul conduce autoturismul personal pe drumurile din comună, după anularea permisului de conducere acum trei ani, poate bazându-se pe faptul că, datorită hainei preoțești, nu va fi oprit de reprezentanții „lumești” ai poliției.

„Pe numele conducătorului auto, polițiștii rutieri au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, a declarat Loredana David, responsabil mass-media din cadrul IPJ Vaslui.

Nu este pentru prima dată când un preot vasluian se alege cu dosar penal pentru infracțiuni rutiere. Anul trecut, Octavian Roșu, preotul din Broșteni, comuna Ivănești, a ajuns chiar la închisoare pentru încălcări repetate ale codului rutier. În anul 2012, acesta a fost prins de polițiști la volan într-o stare avansată de ebrietate, fiind condamnat la închisoare cu suspendarea executări pedepsei. Preotul nu s-a potolit și în luna februarie 2013 a fost surprins iar băut la volan, în condițiile în care avea permisul de conducere anulat. În septembrie 2014, magistrații Curții de Apel Iași au dat sentința definitivă în acest caz: un an de închisoare cu executare pentru preotul Roșu, pentru săvârșirea infracțiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”.

About Tehno Redactor