Home » Administratie » Fosta centrală termică din Gh. Racoviță, transformată de Primăria Vaslui în centru de tip after school și sală de sport

Fosta centrală termică din Gh. Racoviță, transformată de Primăria Vaslui în centru de tip after school și sală de sport

Fosta centrală termică din Vaslui a fost transformată de primărie într-un centru de tip after school pentru elevii care se adaptează cu dificultate cerințelor educative, copiii beneficiind de o masă caldă gratuită, de activități de recreere desfășurate într-o sală de sport și de activități de pregătire a temelor.

Un număr de 15 elevi din oraș beneficiază de serviciile primului centru de zi, de tip after school, pentru copii cu risc de abandon școlar, printre beneficiari fiind și școlarii cu părinții plecați la muncă în străinătate. Pe lângă o masă caldă de care vor beneficia zilnic, elevii vor participa la activități de recreere, precum și de pregătire a temelor pentru a doua zi împreună cu specialiști.

Valoarea investiției se ridică la 357.000 de lei, 90% din cheltuieli fiind asigurate de către Ministerul Muncii. De asemenea, în aceeași locație a fostei centrale termice s-a deschis și o sală de sport pentru copiii care frecventează centrul de zi, în care primăria a investit 350.000 de lei.

Centrul de zi «Bucuria» pe care-l deschidem astăzi este unul deosebit de frumos, ținând cont că aici era o centrală termică, care nu arăta deloc bine. Primăria Vaslui și Ministerul Muncii și-au asumat răspunderea realizării acestei investiții, finanțarea serviciilor de care vor beneficia copiii urmând a fi asigurată integral de primărie. Sperăm ca elevii să fie atrași de acest loc, să se joace în sala de sport, iar pe viitor să crească numărul de beneficiari. Mi-aș fi dorit un spațiu mai mare, dar atât avem, deocamdată, la dispoziție. Este un proiect pilot, selecția copiilor din școli fiind făcută cu ajutorul directorilor”, a declarat, luni, la deschiderea centrului, primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl.

Programul centrului va fi de patru ore, elevii de ciclu primar și gimnazial urmând să ajungă singuri în locația situată în zona Gheorghe Racoviță. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: