Home » Administratie » Comunicat de presă – Europarlamentarul Victor Negrescu și Janina Sitaru, Secretar General la Parlamentul European în vizită la Primăria Vaslui

Comunicat de presă – Europarlamentarul Victor Negrescu și Janina Sitaru, Secretar General la Parlamentul European în vizită la Primăria Vaslui

Marți, 17 mai 2016, aflat în vizită de lucru la Vaslui, la invitația Primăriei și a Consiliului Județean Vaslui, europarlamentarul Victor Negrescu, însoțit de Janina Sitaru, Secretar General la Parlamentul European, a purtat, timp de mai bine de o oră, discuții antrenante despre posibilitatea ca municipalitatea vasluiană să acceseze fonduri europene pentru dezvoltarea acestei comunități și continuarea trendului de modernizare și europenizare.

În prezența dlui președinte al Consiliului Județean Vaslui prof. Dumitru Buzatu, a dlui primar ing. Vasile Pavăl, a dlui administrator public al județului Vaslui prof. Valeriu Caragață, a colegilor din aparatul de specialitate al primarului care au competențe în domeniul proiectelor cu fonduri europene, Victor Negrescu a apreciat activitatea de până acum a municipalității vasluiene în privința finalizării cu succes a unor importante astfel de proiecte finanțate prin Programul Operațional Regional 2007 – 2013 (Planul Integrat de Dezvoltare Urbană) sau Programul Operațional Comun România – Ucraina – Republica Moldova 2007 – 2013 (proiectele Creșterea capacității de management al deșeurilor pentru un mdiu mai curat în orașele Vaslui și Cahul și Reabilitarea Curții medievale Lăpușna pentru vizite turistice).

Totodată, dl. Negrescu, membru permanent în Comisia Bugete a Parlamentului European, reiterat necesitatea continuării identificării de surse de finanțare pentru ca obiectivele de interes pentru municipiu și județ să treacă de stadiul de deziderate și să devină realități, care vor conduce astfel la creșterea calității vieții cetățenilor, la atragerea de investitori străini, precum și la dezvoltarea economică și a fondului de locuri de muncă atât de necesare.

europarlamentar victor negrescu la vaslui1Agricultura, învățământul, turismul, industria sunt doar câteva dintre subiectele de interes abordate în ședința de lucru de la Primăria Vaslui, pentru care se vor putea identifica, în viitorul apropiat, surse de finanțare de la Comisia Europeană.

Primarul Vasile Pavăl a subliniat, cu această ocazie, importanța unor astfel de vizite ale europarlamentarilor români în teritoriu, astfel încât pulsul comunităților și necesitățile acestora de dezvoltare să poată fi folosite pentru trasarea liniilor de finanțare europeană.

La finalul întâlnirii, participanții au decis continuarea consultărilor prin intermediul mediului online, pentru punerea în operă cât mai rapidă a ideilor de proiecte care să răspundă necesităților comunității vasluiene.

Purtător de cuvânt,

prof. Clitemnestra Geanina TOFAN

About Tehno Redactor