Home » Justitie » Ce surpriza a primit de la magistrati hair-stilistul violator din Bârlad, dupa ce a cerut sa fie eliberat

Ce surpriza a primit de la magistrati hair-stilistul violator din Bârlad, dupa ce a cerut sa fie eliberat

de Răzvan CĂLIN

In ciuda gravelor acuzatii de viol, care au infiorat inca o data opinia publica, bârlădeanul Flaviu Ștefan Lupu ar fi vrut sa zburde in libertate. Recent, la Judecătoria Bârlad s-a derulat un nou termen în dosarul cel privește pe acest individ, prin care procurorii au solicitat prelungirea perioadei de arest preventiv pentru încă 30 de zile. Lupu si-ar fi dorit sa fie eliberat și eventual cercetat în stare de arest la domiciliu or să fie pus sub control judiciar, dar magistrații bârlădeni și-au însușit propunerea procurorilor și au decis ca acesta să rămână după gratii.

Soluția pe scurt: Instanța admite propunerea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad. În baza art. 234 și urm. NCPP, prelungește durata măsurii arestării preventive a inculpatului Lupu Flaviu Ștefan pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 20.05.2016 și până la data de 18.06.2016.

Deși are numai 22 de ani, Flaviu Lupu a intrat deja în galeria prădătorilor sexual, cele două victime ale sale (minore în vârstă de 14 și, respectiv, 17 ani) povestind anchetatorilor cât de laborios și mai ales îndrăzneț a fost planul pe care acesta l-a elaborat pentru a-și satisface poftele sexuale cu aceste fete. Tupeul de care a dat dovadă acest individ atunci pentru a-și duce la bun sfârșit faptele reprobabile i-a uluit și pe anchetatori. În același timp, psihologii vorbesc despre un întreg cumul de factori care pot împinge la comiterea unor asemenea fapte oribile de către indivizi care, în aparență, par niște membri cât se poate de normali ai societății. Așa cum este, de altfel, și cazul lui Flaviu Lupu, care era cunoscut (până la a fi acuzat de viol) drept un băiat liniștit și la locul său. Tânărul a lucrat o vreme ca hair-stilist la un cunoscut salon de frumusețe din Bârlad, dar a activat și ca tatuator, fiind destul de apreciat pentru ”operele” sale. Cu toate acestea, psihologii vorbesc despre niște resorturi ascunse care au stat la baza unui comportament atât de deviant și de violent, în același timp.

”În astfel de situații, putem vorbi despre un context anume care declanșează astfel de comportamente violente și antisociale. Ne referim aici la acumularea unor frustrări de-a lungul timpului sau chiar de mari lacune în educația pe care agresorul a primit-o. Faptul că e refuzat sau după o despărțire fosta parteneră nu-i mai permite să se apropie de ea sau să ia legătura cu ea, sunt iarăși situații generatoare de astfel de comportamente deviante. Nu mai vorbim de faptul că au existat cazuri când însuși agresorii au fost la rândul lor victime ale violenței. În cazul violatorilor, de multe ori se întâmplă să-și nege faptele sau minimalizează până la extrem acest comportament violent al lor. Merg până într-acolo încât dau vina pe oricine altcineva (inclusiv pe victime)”, a declarat pentru Est News unul dintre psihologii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui.

Lupu a șantajat prima victimă pentru a-i satisface poftele sexuale!

Prima care i-a căzut victimă lui Lupu a fost o fată în vârstă de 14 ani, elevă la un liceu din Bârlad. Victima locuiește în apropiere de agresor și se cunoșteau oarecum din vedere. La un moment dat, Lupu i-a propus minorei să facă schimb de adrese pe Facebook, iar fata s-a conformat, nebănuind ce avea să urmeze. În scurt timp, individul a început să relaționeze cu minora prin intermediul rețelei de socializare. La un moment dat, acesta i-a solicitat fetei să-și facă câteva poze costumată doar în lenjerie intimă. Minora a intrat în acest joc erotic fără să se gândească ce intenții murdare avea individul. Imediat după ce i-a trimis acestuia pozele cu ea îmbrăcată sumar, Lupu și-a dat arama pe față. A început să o șantajeze și să o amenințe că dacă nu acceptă să se întâlnească cu el, va publica pe Facebook fotografiile compromițătoare. Speriată, fata a cedat presiunilor exercitate de individ și a acceptat să se întâlnească cu el. Într-o zi din luna februarie 2016, tânărul s-a suit la volanul mașinii sale și a luat-o pe minoră din fața locuinței ei. A dus-o acasă la el și acolo a obligat-o să întrețină cu el relații sexuale orale. După care, a lăsat-o să plece, asigurând-o că a șters pozele compromițătoare. Câteva zile mai târziu, totul s-a dovedit a fi o minciună pentru că individul i-ar a contactat-o pe fată și i-a cerut să vină la el acasă pentru o nouă partidă de sex. Bineînțeles, i-a arătat că tot mai are pozele cu ea și că dacă nu se supune le va posta pe Facebook. De această dată, însă, minora nu a mai putut suporta să treacă printr-un nou calvar și a mărturisit totul părinților ei. După care, totul a ajuns în atenția polițiștilor din localitate.

A doua victimă a luat-o cu japca de pe stradă!

Cealaltă victimă a acestui individ este tot elevă la un liceu din Bârlad, însă are 17 ani. Ca și în cazul primei victime, rețeaua de socializare a fost unul dintre mijloacele prin care individul și-a țesut pânza. Investigațiile au scos la lumină faptul că minora i-a atras atenția individului care tocmai ”scana” Facebook-ul în căutare de noi victime. Atras de frumusețea ei, Lupu i-a cerut, printr-un mesaj trimis pe chat, dacă  nu vrea să iasă cu el în oraș la o cafea. Fata l-a refuzat categoric, însă acest lucru l-a întărâtat și mai tare pe tânăr. Încet, încet a reușit să afle mai multe date despre ea și într-o zi din luna martie a trecut la atac. În timp ce se deplasa cu mașina personală prin oraș, a observat-o pe adolescentă care tocmai se deplasa către liceu. Dând dovadă de un tupeu ieșit din comun, individul i-a tăiat calea fetei, a coborât și a băgat-o cu forța în mașină, după care a plecat în trombă de la fața locului. A dus-o tot la el acasă și aici a obligat-o să întrețină raporturi sexuale cu el. Pentru a fi și mai convingător, individul a bătut-o pe minoră, provocându-i leziuni serioase pe corp (vânătăi) și în zona feței (buza spartă). După ce și-a satisfăcut poftele carnale, Lupu i-a dat drumul, râzându-i în nas că oricum nu va putea dovedit nimic. Totuși, fata a povestit totul părinților, dar și polițiștilor, care au declanșat imediat cercetări.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: