Home » Justitie » O fetiță de opt ani și un bărbat de 78 de ani, răniți grav ieri după ce au traversat neregulamentar

O fetiță de opt ani și un bărbat de 78 de ani, răniți grav ieri după ce au traversat neregulamentar

Ieri, o fetița de doar opt ani a fost rănită în timp ce traversa strada neregulamentar, prin loc nemarcat și nesemnalizat. Adrian P. conducea autoturismul pe strada Republicii din municipiul Bârlad când fata i-a sărit pur și simplu în cale. Minora a fost transportată la Spitalul municipal de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad fiind diagnosticată cu „traumatism cranio-cerebral”, fără a fi necesară internarea.

Tot ieri, un bărbat de 78 de ani, din comuna Bogdănești s-a ales cu o „fractura gamba” datorită faptului ca a traversat neregulamentar. Acesta a fost lovit cu mașina de Florin C., de 26 de ani, care conducea un autoturism pe D.E. 581 din direcția Vaslui către Bârlad. Conducătorii auto au fost testati cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a arătat că nu consumaseră băuturi alcoolice. În cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă.

Inspectoratul de Poliție Județean oferă o serie de recomandări pietonilor pentru ca aceștia sa nu ajungă în astfel de situații. Traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de strada. Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite! La orice traversare, opriți-vă în afara parții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou! Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul ca atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteza ridicat trebuie sa fiți mai prudenți! Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Dați șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare! Când traversați prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate, este responsabilitatea dumneavoastră să vă asigurați. Copiii nu trebuie lăsați să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili și nu pot aprecia corect distanțele și vitezele. De asemenea respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante! (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: