Home » Administratie » Buletinele de vot intra sub lupa Prefecturii Vaslui

Buletinele de vot intra sub lupa Prefecturii Vaslui

Prefectura Vaslui verifică în aceste zile specimenele buletinelor de vot făcute după machetele transmise de către Monitorul Oficial, acolo unde vor fi tipărite până cel târziu 26 mai, ultimii care vor da „bun de tipar” fiind președinții Birourilor Electorale de Circumscripției, cei direct responsabili de eventualele erori.

Prefectura Vaslui verifică specimenele buletinelor de vot machetate de către Monitorul Oficial, urmând ca până pe 26 mai, să fie tipărite. Însă, până atunci, președinții birourilor electorale de circumscripție vor da ok-ul final pe exemplarul zero, cei de la comune și orașe pentru buletinele cu candidații de la primărie și consilii locale, iar cei de la Biroul Electoral Județean pentru cele cu candidații la Consiliul Județean.

În aceste zile, primim specimene de buletine de vot, le verificăm încă odată să nu apară erori întrucât au mai existat probleme în trecut. Ulterior, vor fi tipărite pe hârtie și exemplarul zero pe tiraj va fi trimis către BEC-uri și BEJ pentru «bun de tipar», reprezentanții birourilor electorale fiind direct responsabili de ceea ce va fi tipărit în final”, a declarat subprefectul județului Vaslui, Mircea Gologan.

La nivelul județului nostru vor fi tipărite un număr de 1.281.027 buletine de vot pentru toate cele trei categorii de aleși. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: