Home » World » Virusul Zika riscă să se răspândească în numeroase țări europene, inclusiv în România

Virusul Zika riscă să se răspândească în numeroase țări europene, inclusiv în România

Virusul Zika riscă să se răspândească în numeroase țări europene, inclusiv în România, avertizează Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Epidemiilor, precizând că țânțari din specia celor care transmit boala au fost depistați la Marea Neagră. 

Potrivit Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Epidemiilor (ECDPC), citat de agenția AP, țânțari din specia celor care transmit virusul Zika au fost depistați recent în nord-vestul Mării Negre, în Olanda și pe Insula Madeira (Portugalia).

Există risc moderat ca virusul Zika, asociat cu microcefalia fătului, să apară în numeroase țări europene, datorită încălzirii vremii. Este vorba de România, Albania, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Croația, Franța, Germania, Georgia, Grecia, Italia, Malta, Monaco, Muntenegru, San Marino, Slovenia, Spania, Elveția, Turcia și Vatican.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) avertiza în februarie că virusul Zika, transmis în principal de țânțari, se propagă „în mod exploziv” în America de Sud, unde în 2016 ar putea trei-patru milioane de cazuri. De la depistarea bolii pentru prima dată, în mai 2015, în Brazilia, virusul s-a răspândit în peste 20 de țări, printre care se numără Brazilia, Bolivia, Paraguay, Mexic și Venezuela.

Sursa: mediafax.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: