Home » Sport » HC Vaslui mai are nevoie de o victorie cu ultima clasată pentru a rămâne în Liga Națională

HC Vaslui mai are nevoie de o victorie cu ultima clasată pentru a rămâne în Liga Națională

hc vaslui - campanie daruiesteVasluienii de la Handbal Club Vaslui le-au oferit suporterilor motive de sărbătoare după ce au învins pe Minaur Baia Mare, scor 31 – 27, pentru a urca pe locul doi în play-out-ul Ligii Naționale.  Fanfara Rotaria, majoretele de la Liceul „Ștefan Procopiu” și dansatorii lui Cosmin Crețu au încântat spectatorii cu un program artistic. Și Campania „Dăruiește jucării de 1 iunie” s-a bucurat de un real succes. Zeci de jucării au fost aruncate pe teren pentru copiii din mediul rural. Pe 1 iunie, acestea vor ajunge la destinație.

Handbaliștii lui Sandu Iacob mai au nevoie de o victorie, sâmbătă, cu Danubius Galati pentru a evolua în Liga Națională și în sezonul următor. În meciul din tur cu ultima clasată vasluienii au câștigat detașat, scor 32 – 20. Chiar dacă Minaur învinge și ea în ultima etapă, la egalitate de puncte moldovenii rămân pe locul doi grație celor patru puncte obținute in meciurile directe din play-out, conform regulamentului FRH. Dacă nu reușesc și termina sezonul pe locul trei vasluienii vor trebui sa joace meciuri de baraj. Ar putea însă termina și pe primul loc, la egalitate de puncte în trei, cu Energia Targu Jiu și Minaur Baia Mare, gratie golaverajului superior. Băimărenii întâlnesc în ultima etapa CSM Ploiesti care a învins liderul Energia Târgu Jiu, scor 30 – 22. În celălalt meci CSM Focșani a trecut de CSU Danubius Galați, sco 26 – 25 și păstrează șanse sa evite retrogradarea directă.

Liderul Energia Târgu Jiu are 36 de puncte, în timp ce HC Vaslui și Minaur Baia Mare câte 33. Ocupanta locului patru, CSM Ploiesti are 31, iar CSM Focșani 29. CSU Danubius Galați a retrogradat deja matematic, cu doar un punct obținut.

hc vaslui - baia mareHC Vaslui a condus în mare parte din prima repriza la diferența de doua – trei goluri. Minaur Baia Mare a reușit sa micșoreze distanța, scor 10 – 9, însă vasluienii au marcat patru goluri consecutive pentru a duce scorul la 14 – 9. Pana la pauza diferența a rămas de cinci lungimi, scor 16 – 11. Băimărenii au redus din diferența la începutul primei reprize și au ținut aproape de vasluieni, pentru a egala la 20. Echilibrul s-a rupt cu noua minute înainte de finalul de joc, când de la 24 – 24 vasluienii au dus scorul la 27 – 24. Diferența a fost decisiva, finalul de meci echilibrat a păstrat diferența consistenta pe tabela. (George PROCA)

About Tehno Redactor