Home » Social » Povestea trista a femeii care s-a sinucis, la 61 de ani

Povestea trista a femeii care s-a sinucis, la 61 de ani

de Daniel MICU

Coplesita de singuratate, o femeie de 61 de ani din satul Lunca Banului si-a pus capat zilelor. Fiul a fost cel care a gasit-o fara suflare, in garajul locuintei. Disperat, omul a cerut ajutor medicilor, la 112, insa echipajul sosit la fata locului nu a putut decat sa constate decesul femeii.

Constanța Boț a profitat de faptul ca fiul ei era plecat cu treburi in oras si si-a pus in aplicare teribilul scenariu. Cand s-a intors, barbatul de 34 de ani si-a gasit mama spanzurata in garajul din curtea casei. Era inconstienta. Tanarul s-a speriat si a incercat sa o ajute pana la sosirea echipajului de la Ambulanta. Era prea tarziu, insa. Medicii au declarat decesul, iar trupul femeii a fost dus la Morga din Vaslui pentru necropsie.

Politistii au inceput cercetarile. Anchetatorii au gasit un bilet prin care femeia isi cerea iertare de la cei dragi pentru gestul sau. Nu si-a explicat insa decizia. Cei care o cunosc spun ca nu este exclus ca aceasta sa fi fost puternic afectata de faptul ca sotul ei era departe de casa. Omul munceste de ani buni in Serbia. De Paste, el a fost acasa, si a petrecut sarbatorile cu familia. Acum se intoarce in sat pentru a-si inmormanta sotia dupa datina.

Satenii spun ca familia era una muncitoare, care a reusit sa isi faca un rost, dar cu sacrificii si munca multa. Sotul femeii a fost nevoit sa ia calea strainatatii si venea acasa de cateva ori pe an. De treburile gospodaresti si de munca la camp se ocupau fiul si sotia, insa femeia a cedat, se pare. „Fereasca Dumnezeu! O femeie cuminte, linistita, copiii la locul lor, casatoriti. Dar singuratatea… Cand esti singur, ziua mai e cum mai e este, dar noaptea cand vine…”, povesteste o vecina.

prietena-femeie-spanzurata„A muncit la camp, a muncit si acasa cu omul, a crescut copii, are o fata maritata. Singuratatea impinge la rau. Era de treaba, gospodina si acasa, si pe camp, a fost muncitoare.”, isi da cu parerea un alt vecin.

Vecina cu care femeia statea cel mai des de vorba este foarte rascolita: „Batem in lemn, Doamne fereste, nu stiu ce sa spun. Era cuminte, nu m-am certat cu dansa. Era cuminte. Nu stiu ce a fost in ea. Vorbeam cu ea la gard, dar nu ma duceam, asa suntem noi, nu dam peste om. Se duc  barbatii in lume, baieti, gineri, s-au invatat asa. Se duc de nevoie, dupa bani, sa intretina casa, greutatile. Se duc de nevoie. Nu stiu ce a indemnta-o pe ea sarmana sa faca treaba asta. O fi si singuratatea, dar si alte probleme sunt in casa omului, nu pot sa stiu. Femeie buna, gospodina, la locul ei. Nu trebuia sa faca asta!”.

Desi puternic afectati de gestul mamei lor, fiul si fiica acesteia au inceput pregatirile pentru inmormantare. Ei isi asteapta tatal, care a aflat cu durere de pierderea sotiei in conditii atat de cumplite.

About Simona Vasile