Home » Justitie » Un bărbat a forțat un copil de 11 ani să bea vin până l-a băgat în spital! Explicația bătranului este năucitoare!

Un bărbat a forțat un copil de 11 ani să bea vin până l-a băgat în spital! Explicația bătranului este năucitoare!

de Daniel Micu si Răzvan CĂLIN

Acuzatii grave la adresa unui barbat de 60 de ani din localitatea Valea Mare. Amenintat cu bataia, un copil de 11 ani din vecini ar fi fost obligat de catre acesta sa bea mai multe pahare cu vin. Pe drum, catre casa, baiatului i s-a facut rau, a lesinat, iar oamenii i-au sarit in ajutor. A fost chemata ambulanta, care l-a transportat la Spitalul de Urgenta din Vaslui , unde a si ramas interternat.

Naucit de alcool, baiatul s-a prabusit pe o banca, la mica distanta de casa. Oamenii l-au stropit cu apa, i-au dat palme si, in putinele lui momente de luciditate, au aflat ce i se intamplase. Copilul le-a spus ca a fost obligat de un vecin sa bea pana i s-a facut rau. Intrucat baiatul era in stare foarte grava, satenii au sunat la 112 si au cerut ajutor medicilor de la Ambulanta.

Cu totii au tras o sperietura sora cu moartea si il arata acum cu degetul pe Gică Gafton, batranul despre care spun ca atunci cand bea un pahar este foarte artagos. Mama baiatului, Elena Zeru, este disperata si spune ca nu e prima data cand are parte de astfel de sicane din partea individului. Acesta nu ar vedea cu ochi buni faptul ca ea are in plasament doi nepoti, de 11 si 12 ani si are si serviciu in Negrești. Acum, femeia este hotarata sa il dea pe mana politiei.

bunica-baiat-imbatat„L-a chemat Gafton Gica ca sa ii ia un pachet de tigari. S-a dus copilul acolo. Cand s-a dus l-a inchis in ograda si l-a pus sa bea vin, altfel il bate. Copilul spune ca a baut cinci pahare, ii era rau. M-am speriat. Nu stiam ce s-a intamplat. Eu stiam ca e la joaca. Nu a durat mult. Eu am venit de la treaba, a durat cam o ora. Zicea ca il doare stomacul, capul, a mers pe picioare, apoi s-a muiat. i-a promis de multe opri ca ma desparte de copii. Au multi ciuda ca ma duc si la munca, iau si bani pe copii. Doar muncesc vai de capul meu”.

 

 

„Nu l-am obligat sa bea. Din contra. I-am zis sa bea un pahar de vin”

 

Batranul se apara si sustine ca baiatul, care il mai ajuta la treburile gospodaresti, a venit cu un prieten la el in curte si impreuna s-au apucat de baut, desi el l-a trimis acasa si i-a spus sa nu mai bea: „Mai vin baietii aici. Aveam o sticla de vin. Eu m-am dus la treaba. Ei au ramas aici. Mai era cu cineva. Nu stiu ce au facut ei, cat au baut. Nu l-am obligat sa bea. Din contra. I-am zis sa bea un pahar de vin si sa mearga acasa. Ma mai ajuta la treaba, ii dau un bacsis. I-am spus ca e mic, sa nu mai bea si el a zis ca numai jumatate de pahar. Nu se poate, cum sa il oblig?! Eu ii mai fugaresc. Ma fura de ma sparg! Is copiii nimanui, nu au mama, nu au tata, beau fara limita. Astia mai batrani is mai atenti, cei mici beau pana innebunesc. I-am dat sa manance, un mar, oua. A mancat. Ai grija, mergi acasa, nu a inteles!”.

Un vecin povesteste in ce hal l-a gasit pe baiat: „Era cazut aici la banca. A venit un vecin cu o galeata de apa. L-a spalat. Matusa lui i-a dat cu plamele sa se trezeasca. Atunci s-a trezit si l-am intrebat ce s-a intamplat. El a zis ca i-a dat Gica lui Gafton de baut si a dat ochii peste cap. Fratele si cu alt baiat l-au dus de-a taraita acasa. La un om batran ii dai un pahar, dar la un copil de 10 ani?! Fereasca Dumnezeu!”

Doctorul Dan Ungureanu, purtatorul de cuvant al Serviciului de Ambulanta Vaslui, ne-a declarat: „Echipajul a gasit copilul constient, stabil hemodinamic, dar cu puternica halena etanolica, greturi, varsaturi. A fost monitorizat, perfuzat, i s-a acordat primul ajutor si a fost transportat la Spitalul de Urgenta din Vaslui pentru investigatii si tratament de specialitate.

Până ieri la închiderea ediției, la Poliția Orașului Negrești nu a fost depusă nici o plângere împotriva bărbatului care a forțat copilul să bea alcool. În schimb, cei de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui au reacționat și au anunțat, prin Irina Câmpeanu, purtătorul de cuvânt al instituției, că vor efectua verificări în acest caz: ”Nu am primit nici o sesizare sau solicitare legată de acest caz până acum. Însă, vom efectua cercetări pentru a vedea exact despre ce anume este vorba. Vom evalua situația socio-familială a copilului. Din câte am înțeles, este vorba despre o familie de oameni responsabili. În urma evaluării, vom vedea în ce fel vom putea sprijini acest copil și familia sa, urmare a acestui incident”.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: