Home » Justitie » Patru grav răniți și două mașini distruse din cauza unui tembel pentru care legea nu există

Patru grav răniți și două mașini distruse din cauza unui tembel pentru care legea nu există

Vineri, 20 mai, un șofer din comuna Tanacu a provocat un accident rutier grav, soldat cu vătămarea corporală a trei persoane și distrugerea a două autovehicule.

Accidentul s-a produs pe Șoseaua Națională, chiar în fața supermarketului Moara Greci. Costel P., 39 de ani, din comuna Tanacu a avut proasta inspirație de a întoarce autoturismul pe care îl conducea, o Dacia Logan, în mijlocul străzii, pe marcajul longitudinal dublu continuu. Manevra aceasta este interzisă de codul rutier, însă șoferul s-a crezut deasupra legii.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=y9PcAlZfYsM&w=560&h=315]

Șoferul vinovat de producerea accidentului se deplasa din direcția Muntenii de Sus spre Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Fără a se asigura, efectuat manevra de întoarcere pe marcajul longitudinal dublu continuu, moment în care fost lovit din lateral de o autoutilitară condusă regulamentar de Andrei P., 29 de ani, din Vaslui, care se deplasa în aceeași direcție.

În urma impactului au fost accidentate patru persoane, șoferii și alți doi pasageri din Loganul condus de Costel P. (un tânăr de 19 ani și un bărbat de 41 ani). Victimele au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Cel mai grav a fost accidentat șoferul vinovat Costel P., care a fost diagnosticat cu o fractură a bazei craniului, a osului zigomatic și a osuli temporal stâng, fiind transportat la Iași.

Celelalte victime au fost diagnosticate cu traumatism cranio-cerebral și policontuzii, însă nu s-a impus transportarea lor la spitalul din Iași. Niciunul dintre șoferi nu a consumat alcool, dar conducătorul vinovat va fi anchetat penal pentru vătămare corporală din culpă. (Bogdan RUSU)

About Tehno Redactor