Home » Invatamant » ”Codreniștii” sunt matematicieni de top!

”Codreniștii” sunt matematicieni de top!

de Răzvan CĂLIN

Doi elevi de la Colegiul ”Codreanu” Bârlad au obținut câte o mențiune la Concursul Național de Matematică Aplicată ”Adolf Haimovici”.

Dragos Obreja

Dragos Obreja

Dragoș Obreja și Dragoș Pușcașu, elevi la Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad, au reușit să se afirme la o

Dragos Puscasu

Dragos Puscasu

prestigioasă competiție școlară – Concursul Național de Matematică Aplicată ”Adolf Haimovici”. Concursul s-a derulat recent la Iași, iar cei doi elevi bârlădeni au reușit să se claseze pe locul V și, respectiv XI, pe țară, obținând în același timp și câte o mențiune. Trebuie spus că Obreja este elev în clasa a XI-a la profilul Științe Sociale, iar Pușcașu este elev în clasa a IX-a la profilul Științe ale Naturii.

”Sunt doi elevi care fac cinste colegiului nostru și nu putem decât să ne bucurăm de reușita lor. Chiar dacă nu au urcat pe podium, totuși faptul că au ajuns până la faza națională a concursului și au obținut mențiuni arată că sunt copii de valoare, care s-au pregătit cu seriozitate pentru această competiție. Totodată, este și meritul profesorilor care i-au pregătit așa cum trebuie”, ne-a declarat Tița Chiru, directorul Colegiului ”Codreanu”.

Obreja este pregătit de profesoara Cristina Chirițescu, iar Pușcașu a fost ”antrenat” de profesorul Valeriu Brașoveanu. Concursul Național de Matematică Aplicată ”Adolf Haimovici” este o competiție aflată la cea de a XX-a ediție și este organizată anual de Facultatea de Construcții din Iași.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: