Home » Sanatate » Decizie surprinzătoare a conducerii Spitalului Bârlad în cazul fetiței de 5 ani căreia i s-a refuzat de două ori internarea

Decizie surprinzătoare a conducerii Spitalului Bârlad în cazul fetiței de 5 ani căreia i s-a refuzat de două ori internarea

Conducerea Spitalului de Urgență Bârlad a constatat, în urma anchetei desfășurate, că medicii au respectat protocolul și au tratat-o corespunzător pe fetița care, în urmă cu o săptămână, a ajuns în stare gravă la un spital din Iași, după ce medicii bârlădeni au refuzat de două ori să o interneze.

Niciun cadru medical de la Spitalul de Urgență Bârlad nu a fost găsit vinovat în cazul fetiței de cinci ani, din Gherghești, care a ajuns în stare gravă la un spital din Iași din cauza unor complicații suferite în urma unei varicele. Ancheta desfășurată de către conducerea unității sanitare bârlădene a scos în evidență faptul că medicii au tratat-o corespunzător pe fetiță și au procedat corect atunci când au refuzat de două ori internarea sa în spital.

Cadrele medicale au respectat protocolul, în condițiile în care pacienții cu diagnosticul cu varicelă nu se internează. Chiar și așa, medicii au internat-o pe fetiță și au tratat-o corespunzător după ce s-a constatat că a suferit complicații. Drept dovadă este faptul că, la Iași, pacienta a primit același tratament ca la Vaslui”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Bârlad, Adrian Gheorghiu.

Conducerea unității medicale bârlădene a declanșat ancheta în acest caz în urmă cu o săptămână, după ce fetița de cinci ani, cu pneumonie și infecție generalizată provocată de varicelă, a fost dusă în stare gravă de către părinți la un spital din Iași. Copila a ajuns prima dată cu ambulanța la unitatea medicală în dimineața de 8 mai, atunci când medicii au diagnosticat-o cu debut de varicelă, motiv pentru care au trimis-o acasă, cu recomandări de îngrijiri la domiciliu. Copila a revenit la spitalul bârlădean a doua zi după-amiază, tot cu Salvarea, atunci când cadrele medicale au menținut diagnosticul inițial, în condițiile în care boala începuse să se manifeste, însă fără a se lua decizia internării. Pe 10 mai, fetița a ajuns pentru a treia oară la spitalul din Bârlad, cu febră și complicații ale bolii. În urma investigațiilor de rigoare, s-a constatat că pacienta are sepsis, cu poartă de intrare cutanată, prin acele bubițe ale varicelei. În plus, odată cu efectuarea examenului radiologic, medicii au diagnosticat-o pe copilă cu pneumonie interstițială. În consecință, s-a decis internarea fetiței în spital, unde a rămas sub tratament până pe 15 mai, când părinții au decis să o transfere la o unitate medicală din Iași din cauza stării grave în care se afla fiica lor. Ulterior, starea copilei s-a ameliorat, în prezent fiind în afara oricărui pericol. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: