Home » Sport » HC Vaslui rămâne în Liga Națională. Vasluienii au câștigat play-out-ul

HC Vaslui rămâne în Liga Națională. Vasluienii au câștigat play-out-ul

hc vaslui - dunarea galati1HC Vaslui a învins Danubius Galați, scor 39 – 32 (23- 14) și va juca și sezonul viitor tot în primul eșalon de handbal masculin. Federația Română de Handbal a clarificat situația criteriului de departajare în play – out, după ce a publicat ieri cele două grupe ale turneului de promovare/retrogradare de la Brașov, ce va avea loc în perioada 26-29 mai. Minaur va participa la acest turneu, așadar criteriul de departajare al echipelor aflate la egalitate de puncte în clasamentul play – out – ului este cel al rezultatelor meciurilor directe doar din această fază. Astfel, HC Vaslui a câștigat play – out – ul, la egalitate de puncte cu HCM Minaur Baia Mare și Energia Târgu Jiu într-un clasament în trei, dar cu un golaveraj mai bun.

Startul meciului a fost echilibrat până în minutul opt când tabela arăta egalitate la cinci. Vasluienii au început să se desprindă pe tabelă, cu o diferență de patru goluri în minutul 14 (7 – 11). Diferență care a ajuns la nouă lungimi în minutul 28 (21 -12) și care s-a păstrat până la finalul primei reprize (23 – 14). Elevii lui Sandu Iacob au condus și la 10 goluri diferență (20 – 30 și 22 – 32). Gălățenii au mai recuperat din diferență, dar nu au putut evita înfrângerea pentru că elevii lui Sandu Iacob au continuat să practice un joc foarte bun.

Au marcat pentru HC Vaslui: Alin Roșu (8), Valentin Anton și Gabriel Bujor (câte 5), Mihai Bujor (4), Tiberius Moldovanu (3), Mihai Sandu, Didi Hrimiuc, Dragoș Soare, Călin Hagiu (câte 2) și Gabriel Cotinghiu, Adrian Pasere (câte 1).

Adrian Cristescu a fost principalul pericol pentru poarta vasluienilor, cu opt goluri marcate pentru CSU Danubius Galați, Au urmat îndeaproape Cristi Mârșiu (6), Adrian Grigore (3), Marius Dospinescu (4), Laurențiu Nitu (3), Silviu Frangulea (2) și Ionuț Prună, Eduard Ghenghea, Cosmin Olaru (câte 1).

Minaur Baia Mare a învins în zadar CSM Ploiești, scor 32- 26 (12-8), dar i-a trimis pe ploieșteni în Divizia A. CSM Focșani s-a salvat de la retrogradare în ultima etapă, după ce a învins Energia Târgu Jiu, scor 37 – 32 (22 – 16). (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: