Home » Administratie » Prefectura își face site nou

Prefectura își face site nou

Instituția Prefectului Județului Vaslui va avea un site nou-nouț. Deoarece platforma actuală este depășită, conducerea instituției va beneficia, prin achiziție directă, de servicii IT pentru reconfigurarea paginii web a Prefecturii.

Ținând cont de faptul că serviciile web sunt tot mai utilizate de vasluieni, ideea nu este rea și ar putea fi aplicată și de alte instituții județene. De exemplu, de Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, a cărui pagină web seamănă cu un blog. Comparativ cu siturile altor ISJ-uri din țară, pagina web a ISJ Vaslui este săracă în informații importante, cum ar declarațiile de avere actualizate ale inspectorilor școlari generali, declarațiile de interese, rapoartele privind cheltuielile instituției și alte documente produse de ISJ, care prin Legea 544/2001, privind accesul la informațiile publice, ar trebui postate de conducerea ISJ pe site, din oficiu.

Rămâne de văzut dacă Instituția Prefectului nu va împrumuta ideile de administrare a paginii web acelor de la ISJ, care au folosit pagina proprie de internet pentru a recruta profesori la alegerile locale din 2016. Reamintim că ISJ a afișat pe site un anunț al Autorității Electorale Permanente prin care dascălii sunt invitați să intre în Corpul Experților Electorali. Mai mult, deși are un site sărac în informație și statistici, ISJ Vaslui și-a făcut un cont de facebook pentru a afișa poze de la concursurile școlare.

În aceeași situație se află site-ul Muzeului Județean Vaslui, a cărui conducere a optat pentru un format neatractiv, care nu „prezintă” suficient de bine comorile din patrimoniul instituției. De asemenea, lipsesc declarațiile de avere actualizate și rapoartele de venituri și cheltuieli. Sunt multe alte cazuri în care declarațiile de avere și cele contabile lipsesc. (Bogdan RUSU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: