Home » Administratie » RADEF nu mai vrea să dea Cinematograful „Independența” primăriei din Vaslui

RADEF nu mai vrea să dea Cinematograful „Independența” primăriei din Vaslui

Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor nu mai vrea să dea Primăriei Vaslui Cinematograful „Independența”, deși autoritățile vasluiene erau dispuse să investească în reabilitarea clădirii și să o redeschidă cu destinația cu care a fost construită înainte de 1989.

Bucuria vasluienilor de a putea revedea un film pe marile ecrane nu a ținut prea mult. Deși Consiliul Local a aprobat preluarea în administrare a Cinematografului „Independența”, proprietarul s-a întors la 180 de grade și nu mai vrea să lase primăria să investească sume importante în reabilitarea clădirii. Motivul invocat și comunicat autorităților vasluiene este unul destul de ambiguu.

Cei de la RADEF ne-au spus că ar fi vorba de o problemă de constituționalitate privind proprietatea. În consecință, am blocat orice demers și așteptăm să vedem ce vor hotărî pe viitor”, a declarat primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl.

Închis de mai bine de 15 ani, Cinematograful „Independența” va rămâne în continuare în paragină, fiind și locul unde se mai adăpostesc boschetarii. Nu de puține ori, aceștia au dat foc la obiecte din interior sau deșeuri menajere pentru a se încălzi, în unele situații fiind nevoie de intervenția pompierilor. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor