Home » Sport » Albița, loc de întâlnire între campionul național la șah al MAI și Anatoli Karpov, campionul mondial

Albița, loc de întâlnire între campionul național la șah al MAI și Anatoli Karpov, campionul mondial

Cornel Marius Ursan - Anatoli KarpovInspectorul principal Cornel Marius Ursan, campion național la șah al Ministerului Afacerilor Interne, a primit alături de colegii săi din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița vizita campionului mondial Anatoli Karpov.

„Desi nu este la prima vizită în România, el susținând în trecut mai multe proiecte de promovare a șahului în țara noastră, prezența campionului mondial în Punctul de Trecere a Frontierei Albița a iscat emoții vii, cu precădere tânărului nostru coleg Cornel Marius Ursan, care împărtășește aceeași pasiune pentru sportul minții și convingerea importanței incontestabile a șahului în dezvoltarea copiilor. Acesta i-a oferit marelui maestru rus revistă «Frontiera», editată de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră Române și o distincție acordată de Corpul Național al Polițiștilor. Totodată, cei doi campioni au făcut câteva mutări pe tabla de șah”, se arată într-un comunicat de presă remis de Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui.

Anatoli Karpov a participat, ieri, după întâlnirea cu polițiștii de frontieră vasluieni, la simpozionul internațional ”Educație prin șah”, care a fost organizat în Aula Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” din Iași și care are că temă ”Rolul șahului asupra educației școlarului”. (George PROCA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Un oficial al roș-albilor îl înfruntă pe Ionuț Negoiță: „E sfidător pentru istoria lui Dinamo” | EXCLUSIV ProSport Live

Gabriel Răduță (52 de ani), șeful centrului de copii ...

Care este de fapt adevărul în privința Mondialului de handbal tineret din România? De la „demersurile noastre către IHF au rămas fără răspuns” la „este imposibil să se joace la data programată”

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a anunțat ieri, ...

Astăzi pariem și pe darts » Pont pregătit în cota 1.85 la turneul „Icons of Darts Live League!”

Astăzi pe lângă Biletul Zilei cu ajutorul căruia țintim ...