Home » Sanatate » Jandarmii se mobilizează pentru a dona sânge. CTS extinde apelul și către restul populației!

Jandarmii se mobilizează pentru a dona sânge. CTS extinde apelul și către restul populației!

În ceea ce privește rezerva județeană de sânge, Centru de Transfuzie Sanguină (CTS) Bârlad funcționează din nou la limita necesarului. În acest sens, dr. Violeta Nistor, șefa CTS Bârlad a făcut un apel public la adresa tuturor celor care ar putea dona sânge în sprijinul semenilor.

Potrivit dr. Nistor, problema în depozitul de sânge a apărut imediat după sărbătorile Pascale, când foarte mulți donatori au plecat la muncă peste hotare. În prezent, șefei CTS i s-a promis sprijin din partea Inspectotatului Județean de Jandarmi.

Cei care doresc să doneze sânge trebuie să aibă între 18 și 50 de ani, peste 65 kg pentru barbați și peste 60 kg la femei și pulsul regulat. Donatorii potențiali trebuie să nu fi suferit în ultimele 6 luni intervenții chirurgicale, iar femeile sã nu fie însărcinate, în perioada de lăuzie, sau menstruală. Femeile pot dona sânge la un an și jumătate după nașterea unui copil și șase luni după avort. De asemenea, cei interesați trebuie să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puțin 48 de ore înaintea donării, să nu fie sub tratament pentru diferite afecțiuni. De asemenea, donatorii nu trebuie să aibă sau să fi avut hepatită (de orice tip), TBC, sifilis, malarie, epilepsie și alte boli neurologice, boli psihice, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele (psoriazis, vitiligo), miopie forte peste (-) 6 dioptrii sau neoplasm. (Bogdan RUSU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Ana Rinder: 95% din intervențiile în domeniul urologic vor fi făcute la Spitalul de Urgență Vaslui

Conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui susține că ...

400.000 de lei pentru serviciul urologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui

Persoanele care suferă de dureri din cauza calculilor renali ...

Vizitarea pacienților din Spitalul Județean de Urgență Vaslui, interzisă până la 15 iunie

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Vaslui a prelungit  sistarea ...