Home » Social » Verdict în cazul elevului care a omorât un bătrân pe trecerea pietoni și a fugit de la locul accidentului

Verdict în cazul elevului care a omorât un bătrân pe trecerea pietoni și a fugit de la locul accidentului

Un elev de la un liceu din Vaslui a fost condamnat la doi ani și patru luni de închisoare cu suspendare și prestarea a 60 de zile de muncă în folosul comunității după ce a accidentat mortal un bătrân pe o trecere de pietoni și apoi a fugit de la locul faptei.

Judecătoria Vaslui l-a condamnat la doi ani și patru luni de închisoare pe Marian Buruiană, elev în clasa a XII-a la Liceul cu Program Sportiv, pentru ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului, după ce a lovit pe o trecere de pietoni din municipiul Vaslui un bătrân de 81 de ani care, ulterior, a murit, șoferul părăsind zona. În fapt, tânărul de 19 ani, din localitatea Muntenii de Sus, a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru ucidere din culpă și un an de închisoare pentru părăsirea locului accidentului, iar în urma contopirii a rezultat sentința finală de doi ani și patru luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. În plus, magistrații l-a condamnat pe elev și la 60 de zile de muncă în folosul comunității la Primăria Vaslui sau societatea de salubrizare Goscom Vaslui.

Sentința dată de Judecătoria Vaslui nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Accidentul în urma căruia elevul a fost condamnat s-a petrecut în urmă cu patru luni, pe o trecere de pietoni de la intersecția bulevardului Ștefan cel Mare cu strada lt. Ioanesei Adrian, din municipiul Vaslui. Practic, se arată în rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, bătrânul a fost lovit în plin de o mașină și aruncat câțiva metri prin aer în timp ce se angajase regulamentar în traversarea străzii pe marcajul pietonal. În urma impactului cu asfaltul, bărbatul de 81 de ani a suferit leziuni grave la nivelul capului astfel încât echipajul medical al ambulanței deplasată la locul accidentului nu l-a mai putut salva, fiind declarat decesul.

Elevul aflat la volanul mașinii care l-a lovit pe bătrân a fugit imediat de la locul accidentului, fiind prins de către polițiști după două ore, pe raza localității de domiciliu. Reținut de către polițiști pentru 24 de ore și prezentat apoi în instanță de către procurori, Marian Buruiană a primit arest la domiciliu pentru 30 de zile, iar apoi control judiciar. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor