Home » Social » Andra Palmaciu: ”Dacă problema nu ar fi fost ridicată de elevi și susținută de presă, am fi călătorit în aceleași condiții mizere, pentru că orice altă firmă participantă la licitație ar fi fost eliminată, fără drept de apel”

Andra Palmaciu: ”Dacă problema nu ar fi fost ridicată de elevi și susținută de presă, am fi călătorit în aceleași condiții mizere, pentru că orice altă firmă participantă la licitație ar fi fost eliminată, fără drept de apel”

de Simona MIHAILA

 

Andra Palmaciu, buturuga mica ce a rasturnat carul mare, vine cu impresii din prima zi dupa ce Barladul a scapat de o serioasa sursa de poluare, dar si de umilinta de a se lasa strabatut, zi de zi, de rablele de neimaginat ale firmei Unistil, cea care pana ieri a detinut monopolul in transportul local in comun .

Andra, eleva care, in urma cu jumatate de an, posta pe facebook o scrisoare in care condamna conditiile execrabile oferite de firma Unistil,  dar si faptul ca autoritatile locale refuzau sa puna in aplicare legea prin care elevii au dreptul la o scutire cu 50% a costului abonamentului de calatorie, revine cu o noua scrisoare, in aceeasi maniera care a cosacrat-o. Ea îi avertizează pe politicienii locali sa nu confiște trimuful normalitatii care s-a instalat in peisajul transportului local in comun, prin plecare Unistilului, și nici facilitatile acordate, in cele din urma, elevilor, dupa o lupta pe care nimeni din clasa politica nu se gandise vreodata sa o initieze. Tanara a adresat multumiri si presei locale, subliniind rolul acesteia in corecta desfasurare a licitatiei.

Redam integral emotionanta scrisoare a Andrei:

”7 luni, pentru o lege deja scrisă, pentru respect și decență!

Zi frumoasă la Bârlad. Aglomerație și multe zâmbete. Nimeni nu regretă fosta firmă.

Mulțumiți, barladenii!
Nu vă asumați meritele elevilor. Au luptat, deși, foarte târziu, dar au făcut-o cu dârzenie, au fost prezenți în ședința Consiliului Local, au urmărit fiecare decizie în cele 7 luni, și cel mai important, au avut răbdare și încredere.

Răbdare, pentru că a avut loc o adevărată luptă împotriva caracatiței ce defilează cu promisiuni aberante, pentru că a durat 7 luni, punerea în aplicare a unei legi deja scrise.

Încredere, pentru că au crezut în forțele lor și într-un final demn.

Meritele sunt ale elevilor și ale presei ce a ajutat cu toate forțele în această schimbare radicală a Bârladului.

Presa a atacat tot ce ne-ar fi putut amâna reușita, a informat și mai ales a susținut cauza elevilor.

Pe această cale, permiteți-mi, în numele elevilor, să mulțumesc presei pentru modul demn în care și-a pus amprenta.

Mulțumesc și celor ce ne-au susținut în tot acest demers și celor ce nu și-au pierdut încrederea.

Din această zi, Bârladul are parte de o schimbare în bine, ce ne poate oferi speranța că nu vom putrezi în promisiuni și minciuni, dacă vom lupta.

Am călătorit cu mijlocul de transport în comun foarte mult.

Însă azi, deși cu o aglomerație vizibilă, oamenii au fost mai demni, mai respectuoși, mai atenți, mai umani. De aici mi-am permis să constat că, atâta timp cât ne simțim respectați, vom respecta la rândul nostru.

Sper, ca peste mult timp, să călătoresc în aceleași condiții demne și mulțumitoare, astfel, să pot fi mândră de Bârladul meu frumos.

Adevărata dezamăgire este că pentru o lege deja scrisă, am intrat cu toții, într-o luptă ce părea fără sfârșit.

Ar trebui să conștientizăm cu toții că dacă problema nu ar fi fost ridicată de elevi și susținută de presă, azi, la fel ca și mâine, am fi călătorit în aceleași condiții mizere, pentru că orice altă firmă participantă la licitație ar fi fost eliminată, fără drept de apel.

Fiți buni și credeți în puterea pe care o dețineți, uniți-vă și construiți un viitor pentru ceilalți.
Respectați-vă!

Firma actuală este „vinovată” pentru condițiile demne pe care le oferă, dar nu și pentru șansa ce i s-a oferit!

„Vinovații” suntem noi,
C-am pornit acest război!”

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: