Home » National » Elevii de clasa a IV-a incep luni Evaluarea Nationala

Elevii de clasa a IV-a incep luni Evaluarea Nationala

Elevii de clasa a IV-a vor sustine luni proba la limba romana, iar marti vor avea proba la matematica din cadrul Evaluarilor Nationale de la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a, transmite Mediafax.

Evaluarile Nationale de la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a continua in saptamana 30 mai – 3 iunie cu probele pentru elevii de clasa a IV-a, dupa ce testarile nationale au debutat saptamane trecuta cu probele pentru elevii de clasa a VI-a.
Astfel, luni, elevii de clasa a IV-a vor sustine proba la limba romana, marti o vor sustine pe cea de la matematica, iar joi, elevii din cadrul minoritatilor nationale vor sustine proba la limba materna. Fiecare test dureaza cate 60 de minute.
Pe 6 iunie vine si randul elevilor de clasa a II-a, care vor sustine proba de scris in limba romana. Pe 7 iunie vor sustine proba de citit in limba romana, iar pe 8 iunie proba de matematica, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educatiei.
Notele de la aceste evaluari nu se trec in catalog, ci se folosesc pentru realizarea unui portofoliu de lucru pentru fiecare copil in parte, care arata nivelul de cunostinte. De asemenea, rezultatele sunt centralizate la nivelul Ministerului Educatiei pentru a realiza un raport national, pe care ministerul il publica de doi ani, in fiecare toamna.
Sursa; hotnews.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: