Home » Social » Gestul disperat al unui bărbat în floarea vârstei care nu a mai putut suporta despărțirea de soție

Gestul disperat al unui bărbat în floarea vârstei care nu a mai putut suporta despărțirea de soție

de Daniel MICU

 Disperat că a fost părăsit de nevastă, un bărbat de 38 de ani, din satul Băltati, comuna Tătărani, și-a pus capăt zilelor. I-a mărturisit unui vecin că nu vrea să trăiască singur, însă nimeni nu s-a gândit că va recurge la acest gest extrem.

După o ceartă aprigă, în urmă cu ceva timp, soția Florin Butuc și-a luat cei doi copii, (unul în clasa I și celălalt, în clasa a VI-a) și s-a mutat la Bârlad. Se pare că bărbatul nu a putut suporta despărțirea și, deși a încercat să-și convingă soția să se întoarcă acasă, nu a reușit. S-a spânzurat în curtea casei părintești. Fratele mai mare l-a găsit în timp ce mergea să dea mâncare la animale. Era prea târziu, însă. Bărbatul era mort, iar ancheta a fost preluată de polițiști.
vecin-spanzurat În stare de șoc, familia spune că nu a putut interveni în niciun fel pentru a-l ajuta pe tânăr să-și reîntregească familia. După ce a muncit ani de zile în București, el s-a întors în sat și s-a apucat de băut. Așa se iscau discuțiile între soți. După ultima ceartă, femeia l-a părăsit. Sătenii sunt surprinși de cele întâmplate. Ei îi descriu pe cei doi ca fiind un cuplu frumos, care se iubea, un exemplu pentru mulți. Nimeni nu se aștepta la un asemenea deznodământ.
”A fost și alaltăieri și i-a luat curmeiul din mână. Ieri dimineață l-a găsit spânzurat. Elvecina-spânzurat a fost plecat ani mulți la București, venea rar acasă. Nu era gelos, dar avea darul baturii. Avea o fată și un băiat. Tatăl lui a fost factor poștal, om cuminte, mamă lui femeie cuminte, gospodină, cine știe ce i-a venit?! Cine știe ce a fost între el și femeie”, spune vecinul lui Florin Butuc.
vecina-spanzurat”Era băiat cuminte. Nu am auzit să se certe cu lumea, nu se certa cu femeia. Ce a fost , Dumnezeu știe! Se mai ceartă omul cu nevasta, se mai sfădeste, dar nu așa. Veneau împreună, se iubeau, dar în casa lor nu știi ce se întâmplă. Pe drum treceau, civilizat, nu am văzut scandal, bătăi, nimic. A fost plecat la București, a venit, a luat ajutor social, era cu băieții la treabă. Păcat de el, de tinerețea lui. Copiii erau mărișori, frumușei, mergeau la școală, educați. O familie bună! Am pierdut un om cuminte, la locul lui. L-a găsit fratele pe beci. Altfel nu îl găseau. Noi am fi zis că e plecat la Bârlad sau în altă parte”.

 

About Simona Vasile