Home » Sport » Luptă acerbă pentru Cupa de tenis de câmp „1 iunie”

Luptă acerbă pentru Cupa de tenis de câmp „1 iunie”

Un nou episod din fenomenul tenisului bârlădean a avut loc în acest weekend când zeci de copii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani au luptat pentru Cupa 1 iunie. Au fost două zile de competiție pline de emoții și suspans pentru copii și părinți. La sfârșit unii au plâns, alții au râs, dar cert este că și-au dorit cu toții să fie învingători. La festivitatea de premiere au participat și primarul și viceprimarul orașului, care le-au înmânat câștigătorilor diplome, cupe și medalii.

La categoria roșu au participat copii cu vârste cuprinse între 5 și 8 ani. Aceștia au evoluat pe o suprafața redusa, cu fileu mic și mingi mai mari și mai puțin umflate. Câștigător a fost Rafael Radu, iar podiumul a fost completat de Savin Iulian și Timea Doru.

La portocaliu (8 – 9 ani), unde se micșorează distanța dintre mijlocul terenului și limita de fund, primul loc a fost cucerit de Marina Munteanu. Locul doi a fost ocupat de Nicole Enciu, iar Ștefan Gândac s-a clasat pe trei.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=DOqbl2_Scrc&w=560&h=315]

La verde (9 – 10 ani), unde copiii joaca pe teren normal, a avut câștig de cauza David Rusu. Eduard Frunza s-a clasat pe locul doi, iar Rareș Trandafir și Andrei Munteanu s-au clasat pe trei. Rareș Trandafir a evoluat la aceasta categorie de vârsta deși are doar 7 ani și a fost aproape de a disputa finala. A condus la o diferență considerabila un adversar mai mare cu trei ani decât el, dar s-a pierdut și nu a putut închide partida.

La categoria 11 – 12 ani băieți Andrei Gherghescu a cucerit trofeul de campion. Podiumul a fost completat de Clime Alexandru și Dilcu Vlad.

La fete, Tania Șerban a ieșit învingătoare, pe locul doi s-a clasat Miruna Iosipescu, iar locul trei a fost ocupat de Alexandra Samoilă.

Mulțumim Consiliului Local Bârlad că ne-a ajutat, pentru terenurile puse la dispoziție, pentru premii. De când au luat ființă aceste patru terenuri de zgura copiii au început să vină în număr din ce în ce mai mare la tenis. Asta a făcut ca și numărul antrenorilor sa crească, lucru benefic pentru lărgirea ariei de selecție. Deja sunt copii legitimați la diverse cluburi și se dorește la nivelul Primăriei Bârlad înființarea unei secții tenis de câmp pentru copii și juniori. Am organizat Cupa 1 iunie pentru prima data acum șapte ani. La nivel de tenis copii și juniori am mai avut în organizare de atunci și Cupa de toamna, Cupa Bârlad sau Cupa de primăvară. Ne bucurăm că de la an la an participarea copiilor este din ce în ce mai numeroasa. Trebuia să fi avut șapte sau opt categorii de vârsta dar cei de 13 sau 14 ani nu au participat, pentru ca trebuiau sa dea examenul de admitere pentru liceu. Speram ca în lunile următoare să organizăm Cupa de vară, competiție care este tradițională în calendarul atât al Primăriei Bârlad cât și al Consiliului Municipal Bârlad”, ne-a declarat Adrian Trandafir, cel care coordonează competițiile de tenis bârlădene. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: