Home » National » Dacia introduce cutia de viteze robotizată Easy-R

Dacia introduce cutia de viteze robotizată Easy-R

Constructorul auto Dacia a anunțat luni că începând din luna iunie, pe versiunile Laureate și Prestige ale modelelor Logan, Logan MCV și Sandero, precum și pe Sandero Stepway va fi disponibilă o cutie de viteze robotizată, denumită Easy-R, la un preț cu 500 de euro mai mare decât cel al versiunii manuale, informează un comunicat de presă al companiei, citat de Agerpres.

Noua transmisie va fi disponibilă în versiuni specifice, cu 5 trepte pe motorizarea TCe 90 CP și, respectiv, cu 6 trepte, pe motorizarea 1.5 dCI 90 CP, ambele asociate cu sistemul Stop & Start.

Cutia dispune de un sistem de acționare electromagnetic (pilotat de un calculator) care asigură debreierea, schimbarea vitezelor și acționarea ambreiajului în locul șoferului. Ea dispune de două moduri de funcționare, adaptate tuturor nevoilor: Drive sau Manual (Impulsional). Prețurile variază între 10.350 euro (TVA inclus) pentru modelul Logan Laureate 0.9 TCe 90 CP Easy-R și 13.600 euro (TVA inclus) pentru modelul Logan MCV Prestige 1.5dCi 90 CP Easy-R.

De asemenea, Dacia informează că modelele Logan MCV și Sandero vor beneficia, începând din luna iunie, de propriile versiuni Prestige la fel ca și Dacia Logan. Astfel, echipamente precum sistemul de climatizare cu reglare automată, planșa de bord specifică sau comanda geamurilor electrice integrată în portiere devin disponibile pentru trei din cele mai solicitate modele Dacia.

Versiunile Prestige sunt disponibile cu o gamă completă de motorizări, atât pe benzină, cât și diesel. Amatorii propulsoarelor pe benzină pot astfel alege între motorul 1.2 16V, de 73 CP, apreciat pentru consumul redus și blocul TCe de 90 CP. Oferta diesel este alcătuită din motorul 1.5 dCI, în cele două variante de putere, de 75 CP și 90 CP. Prețurile variază între 9 500 Euro (TVA inclus) pentru modelul Logan Prestige echipat cu motorul 1.2 16V de 73 CP și 13 600 Euro (TVA inclus) pentru modelul Sandero Prestige, echipat cu motorul TCe 90 CP și cutie Easy-R.

Sursa: money.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: