Home » Social » ULTIMA ORA: (Galerie foto) Un șofer a murit după ce cisterna cu 30 de tone de motorină pe care o conducea s-a răsturnat

ULTIMA ORA: (Galerie foto) Un șofer a murit după ce cisterna cu 30 de tone de motorină pe care o conducea s-a răsturnat

de Daniel MICU

Teribil accident de circulatie azi-noapte, pe DE 581, in judetul Vaslui. Un TIR incarcat cu motorina s-a rasturnat intr-o curba, iar soferul, tată a treci copii, a ramas captiv sub cabina și nu a putut fi salvat. Interventia autoritatilor a durat toata noaptea, in zona existand si pericol de explozie dupa ce intreaga cantitate de motorina s-a scurs pe sosea.

tir-rasturnat3Scene dramatice, azi noapte, la 10 km de municipiul Husi, acolo unde, intr-o curba periculoasa, soferul unui TIR care transporta 30 tone de motorina in Republica Moldova a tir-rasturnat9pierdut controlul asupra directiei si s-a rasturnat pe contrasens, intr-o rigola betonata. Numai o minune a facut ca din sens opus sa nu vina in acel moment o alta masina, in conditiile in care drumul dintre Crasna si Albita este unul intens circulat. Intreaga cantitate de motorina s-a scurs pe sosea si pe camp, iar pompierii au intervenit inainte sa se intample o nenorocire. Soferul, un barbat de 37 de ani din Republica Moldova, a fost prins ca intr-o menghine in cabina rasturnata. Dupa aproape 90 de minute a fost scos dintre fiare, insa nu mai era in viata.

tir-rasturnat7Medicii de la SMURD au constatat decesul, iar cadavrul a fost transportat la Vaslui pentru necropsie. Cu utilaje speciale si cu ajutorul drumarilor, pompierii au pus TIR-ul pe carosabil si au curatat soseaua, care se transformase intr-un patinoar periculos.

”Un accident rutier deosebit de grav, pentru care s-a intervenit cu mai multe autospeciale de la tir-rasturnat6IJSU Vaslui. A fost o o descarcerare extrem de grea, a durat o ora si jumatate. din pacate , soferul era decedat, cu leziuni severe, incompatibile cu viata. Leziunile erau foarte grave, parerea mea e ca a decedat pe loc”, ne-a declarat dr. Gabi Olaru, de la SMURD Vaslui.

Pe parcursul operațiunii de degajare a carosabilului și de descarcerare a victimei, traficul a fost dirijat pe o ruta ocolitoare pentru autoturisme, insa TIR-urile care se indreptau spre Vama Albita, dar si cele care circulau din sens opus, au fost trase pe dreapta pana in zori. Șoferii TIR-urilor staționate s-au adunat la locul accidentului. Unii au constata cu consternare că tânărul care și-a pierdut viața într-un mod atât de brutal este colegul sau chiar consateanul lor.

tir-rasturnat5”Nu pot sa cred! Avea experienta, 5-6 ani. A lucrat și la Moscova. Ce Dumnezeu s-o fi întâmplat? Viteza si drumul. Curbele astea. Oboseala ca oboseala, dar el a avut pauza. A stat la Ploiesti in vama. Este consateanul meu il cunosteati? Da, e dintr-un sat cu mine. Are familie, trei copii. Un om liniătit, bun. Sambata m-am intalnit cu el si a zis ca se duce la Ploiesti”, a declarat colegul șoferului.

Un alt coleg și-a amintit că și în urmă cu un an, în aceeași curbă, a avut loc un accident: ”Daca esti neatent in curba, tot ce se poate, Doamne ferește! De 5 ani fac ruta asta. Curba asta e periculoasa. Oleaca de neatentie, e strasnica. Curba se ia usor de tot, nu cu viteză. Anul trecut, tot in locul asta a fost accident”.

 

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: