Home » Social » Pista de role din municipiul Vaslui va fi dotată cu nocturnă modernă

Pista de role din municipiul Vaslui va fi dotată cu nocturnă modernă

Consiliul Local (CL) Vaslui a aprobat în ultima ședință ordinară regulamentul de funcționare a pistei pentru skateboarding și role. Consilierii locali au salutat finalizarea investiției și au cerut noi clarificări privind modul de derulare al activității la pista de role.

„De peste șase ani discutăm de pista de role și, în sfârșit, se dă în folosință. În oraș sunt foarte mulți copii cu trotinete și role pe care vor putea să le folosească pe pistă. Privind regulamentul de funcționare, programul se întinde și când afară se întunecă. Acum este vară, iar la ora 21.00 este întuneric. Ar trebui să avem acolo o sistem de iluminat corespunzător, pentru ca cei de acolo să își desfășoare activitatea în siguranță”, a spus consilierul Sorin Radu.

Reprezentantul Primăriei Vaslui a precizat că pista de role va fi prevăzută cu un sistem de iluminat modern, urmând să fie instalați trei stâlpi care vor asigura nocturna obiectivului.

Conform regulamentului, accesul publicului în interiorul pistei este gratuit. Perioada de funcționare a pistei este următoarea: 1 mai – 31 octombrie: orele 10.00 – 21.00; 1 noiembrie – 30 aprilie: orele 10.00 – 19.00. Programul de funcționare poate fi modificat în funcție de condițiile meteorologice, precum și în cazul organizării unor evenimente, concursuri sau competiții. Utilizarea echipamentului de protecție este obligatorie și se compune din: cască de protecție; o pereche apărătoare de mâini; o pereche de cotiere; o pereche de genunchiere. Vârsta minimă a utilizatorilor este de 6 ani. Minorii cu vârsta între 6 – 14 ani vor fi obligatoriu însoțiți de un adult. Primăria Vaslui a promis că în septembrie 2019 pista va fi inaugurată, iar copiii vor putea să meargă să se dea cu rolele. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: