Home » Social » Președinta Asociației Femeilor Intreprinzătoare Bârlad ar fi vrut să plece pe bani publici la un simpozion în Austria

Președinta Asociației Femeilor Intreprinzătoare Bârlad ar fi vrut să plece pe bani publici la un simpozion în Austria

Încercarea moarte n-are! Conducerea Asociației Femeilor Întreprinzătoare (AFI) din Bârlad a solicitat Consiliului Local Bârlad să introducă în calendarul activităților culturale din luna septembrie, finanțate din bugetul local, și participarea la un simpozion a unui membru al AFI la Graz, în Austria.

Cu alte cuvinte, AFI a dorit să aibă un delegat la simpozionul „Spațiul: o unealtă pentru accesibilitate, diplomație și cooperare”, unde, pe bani publici, să meargă, să fie cazat și să primească și diurnă.

Pentru detalii legate de această deplasare, președinta Comisiei de cultură din cadrul Consiliului Local, Elena Monu, a precizat că a invitat-o pe Mioara Timofte, președinta asociației, la ședințele de comisie pentru a da lămuriri referitoare la importanța acestei deplasări în Austria. Aceasta nu a dorit să participe la ședință, pentru a explica despre ce este vorba, mai cu seamă că nu intrase în posesia niciunei invitații din partea organizatorilor, care să justifice alocarea sumei de 3.500 de lei din banii bârlădenilor.

Solicitarea AFI nu a fost privită cu ochi buni de consilierii bârlădeni, ceva mai tolerant fiind consilierul Sorin Răducanu, care a declarat că el ar sprijini acest ONG, chiar dacă are sau nu invitație pentru acest simpozion.

Consilierul Liviu Luca a solicitat consilierilor ca suma prinsă în proiect să fie votată, astfel încât, la întoarcere delegatul să prezinte actele necesare în baza cărora să-i fie decontate serviciile de deplasare, masa și diurna.

Restul consilierilor nici nu au vrut să audă de așa ceva. În proiectul de la mapă nu era precizat numele delegatului și nici ONG-ul pe care îl reprezintă.

Am aflat totuși că ar fi vorba chiar de președinta AFI, cea care a și postat pe rețelele sociale faptul că va participa în perioada 2- 4 septembrie la Graz la Simpozionul „Spațiul: o unealtă pentru accesibilitate, diplomație și cooperare”

Nu poate decât să ne bucure faptul că aceasta va fi prezentă acolo și ne va împărtăși din experiența dobândită, atâta timp cât toate cheltuielile nu sunt suportate din bani publici. (M.N.)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: