Home » Social » Târgul Meșterilor Populari, la o nouă ediție la sfârșitul acestei săptămâni, în Parcul Copou

Târgul Meșterilor Populari, la o nouă ediție la sfârșitul acestei săptămâni, în Parcul Copou

O nouă ediție a Târgului Meșterilor Populari va fi organizată la sfârșitul acestei săptămâni în Parcul Copou din Vaslui, eveniment la care sunt invitați zeci de meșteri din diferite domenii de activitate cu tradiție în județul nostru. Manifestarea va fi completată, ca de fiecare dată, cu momente artistice, precum aniversarea celor zece ani de activitate a ”Horei Vasluiului” și spectacolele oferite de Cosmina Adam și Lorena Oltean.

Week-end plin la Vaslui în perioada 6-8 septembrie. Pe lângă temeiul bâlciului anual, localnicii, și nu numai, vor putea participa la cea de-a XVII-a ediție a Târgului Meșterilor Populari. Organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui și în colaborare cu Primăria Vaslui, evenimentul va debuta vineri, la ora 10, în Parcul Copou, unde își vor expune produsele confecționate manual atât meșteri de la noi din județ cât și din țară. Evident, din peisaj nu va lipsi nici tradiționala casă moldovenească, ce va fi realizată, ca de fiecare dată, de gospodari din Pogonești. De asemenea, va fi și un concurs de meșteșugit oale din lut, concurenți fiind opt copii din mediul rural care vor fi pregătiți în prealabil într-o tabără organizată de CJCPCT Vaslui. Întregul eveniment va fi întregit și de momente artistice. În prima zi, de la ora 18.30, pe scena din Parcul Copou va urca Grupul de dansuri populare ”Hora Vasluiului”, acompaniat de Ansamblul ”Trandafir de la Moldova” Huși.

Proiectul ”Hora Vasluiului” împlinește zece ani și, de aceea, invităm atât actuali cât și foști componenți ai grupului să fie pe scenă sau în public pentru că în tabloul de final al spectacolului vom avea nevoie de fiecare în parte pentru o horă mare”, ne-a declarat directorul CJCPCT Vaslui, Lucian Onciu.

Tot în cadrul spectacolului de vineri, vor evolua și tinerii interpreți de muzică populară Cosmina Adam și Ciprian Silași. În ultima zi de târg, începând cu ora 13, vasluienii prezenți în Parcul Copou vor avea plăcerea de a o urmări pe scenă pe Lorena Oltean, acompaniată de formația Blakan Taksim. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*