Home » Social » Angajat al unui centru de plasament din Bârlad, acuzat că a agresat sexual o copilă instituționalizată

Angajat al unui centru de plasament din Bârlad, acuzat că a agresat sexual o copilă instituționalizată

O fată de numai 14 ani, dintr-un centru de plasament din Bârlad, ar fi fost agresată sexual de către supraveghetorul de noapte al căminului unde era cazată. În urma reclamației făcute, atât Poliția cât și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui au demarat anchete pentru a stabili în ce împrejurări s-ar fi comis fapta.

Un angajat al unui centru de plasament din Bârlad este anchetat de Poliție pentru că ar fi abuzat sexual o copilă de 14 ani pe care o avea sub supraveghere în unitate. Incidentul s-ar fi petrecut într-una din nopțile trecute, în timp ce respectivul salariat al DGASPC Vaslui era de serviciu. Copila l-a reclamat pe bărbat conducerii centrului, care, la rândul său, a sesizat reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului.

Suspiciunea de agresiune sexuală exercitată de un angajat al centrului din Bârlad asupra unei minore a fost semnalată organelor de cercetare penală, care au demarat de urgență investigațiile specifice. În paralel, la nivelul DGASPC Vaslui s-a dispus efectuarea unei anchete interne prin corpul de control al instituției.”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Reprezentanții Poliției Vaslui au confirmat începerea unei anchete în acest caz. ”Am fost sesizați de un angajat al centrului cu privire la faptul că o fată de 14 ani, instituționalizată în respectiva unitate, ar fi fost abuzată sexual în centrul unde era cazată. În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz sexual, urmând a fi stabilite împrejurările în care s-ar fi comis fapta.”, ne-a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Bogdan Gheorghiță.

Până la finalizarea cercetărilor, angajatul reclamat a fost transferat în cadrul unui alt serviciu social unde nu sunt instituționalizați copii. Bărbatul acuzat de abuz sexual este angajat al DGASPC Vaslui de patru ani, în timp ce fata a ajuns în centrul din Bârlad în urmă cu trei luni. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*