Home » Administratie » Noi reguli pentru comercianții vasluieni care vând produse din campaniile promoționale
74646501 - businessman on blurred background holding sales icons in his hand 3d rendering

Noi reguli pentru comercianții vasluieni care vând produse din campaniile promoționale

Comercianții care rămân pe stoc cu produse din diverse campanii promoționale, etichetate ca atare, sunt obligați să păstreze aceleași condiții de discount sau premiere dacă vor să vândă acele produse și după expirarea campaniei respective.

Obligația este prevăzută într-un ordin al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), care are drept scop informarea consumatorilor de către operatorii economici cu privire la continuarea comercializării produselor ce au făcut obiectul campaniilor promoționale sau vânzărilor cu prime.

Vizați sunt toți comercianții care dețin stocuri de produse ce conțin etichete explicite cu informații referitoare la campaniile promoționale din care fac parte (de exemplu, produse alimentare de tipul brânzeturi, ciocolată ori băuturi carbogazoase).

Aceștia trebuie să solicite acordul ANPC dacă doresc să continue comercializarea produselor și după finalizarea campaniilor promoționale. După obținerea acordului, cu respectarea condițiilor stabilite de ordinul ANPC, produsele vizate vor putea fi vândute numai însoțite de o plachetă eliberată de Autoritatea Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Pe întreaga durată cât va fi prelungită perioada de comercializare a produselor aflate la promoție, clienți vor beneficia în continuare de prețuri cu discount și de premii, pentru că operatorii economici sunt obligați să suplimenteze și stocurile de premii.

Reprezentanții ANPC spun că, în urma controalelor efectuate, au observat de multe ori practici comerciale înșelătoare ale agenților economici, care nu informează consumatorii în mod corect, complet și clar despre produsele și serviciile pe care le oferă în cadrul companiilor promoționale pe care le derulează.

Astfel, nu de puține ori s-a întâmplat ca vasluienii să fie induși în eroare de prețurile cu discount de la rafturi, iar, odată ajunși la casă, să constate că trebuie să plătească mai mult, explicația vânzătorilor fiind că promoțiile au expirat.

Pe de altă parte, există multe reclamații făcute la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor de oameni care au câștigat premii după ce au achiziționat diverse produse aflate în campanie promoțională, dar, atunci când și-au revendicat câștigul, li s-a spus că premiile s-au terminat și că pot încerca la alte magazine care comercializează aceleași produse.

Tot inspectorii ANPC au întâmpinat multe situații în care au descoperit în magazine produse cu etichete promoționale din campaniile pascale, care erau vândute de Crăciun, la prețuri stabilite de comercianți, fără niciun discount.

Reprezentanții ANPC susțin că astfel de practici sunt ilegale și se sancționează cu amenzi de la câteva sute la câteva mii de lei.

Urmare a noului ordin, clienții vor putea cumpăra la prețuri corecte produsele aflate la promoție. (Mara GRIGORIU)

About Tehno Redactor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Criza COVID-19 își arată colții. Veniturile colectate la bugetele locale sunt tot mai mici

Blocarea în mare parte a activității economice din cauza ...

Un incendiu de proporții, care a cuprins un depozit de furaje din localitatea Roșiești, a mistuit peste șapte tone de paie și a degradat alte 100 de tone, pompierii care au intervenit reușind să salveze alte 60 de tone de cereale. Cauza probabilă a izbucnirii flăcărilor au fost scânteile ieșite pe țeava de eșapamenta unui utilaj agricol. O fermă agricolă din localitatea Roșiești a fost cuprinsă de un incendiu de proporții în cursul după-amiezii de joi, în urma neglijenței unor salariați care au folosit utilaje agricole fără a ține cont de consecințe. Astfel, un depozit de furaje a luat foc, nu mai puțin de șapte tone de paie fiind mistuite de flăcări. De asemenea, alte 100 de tone de nutrețuri au fost degradate. Salariații fermei au solicitat ajutorul pompierilor prin numărul de urgență 112. ”La intervenție, s-au deplasat două echipaje cu autospecialele aferente de stingere cu apă și spumă, încadrate de opt pompieri. În ajutorul lor, au venit și 15 salariați ai fermei. Incendiul se manifesta la un depozit de 350 de metri pătrați. În urma intervenției, s-a reușit salvarea a 60 de tone de cereale, precum și a unei hale”, ne-a precizat responsabilul mass-media al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Marius Stanciu. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului stabilită de către pompieri au fost scânteile ieșite pe țeava de eșapament a unui tractor folosit de către un angajat care au aprins paiele uscate din depozitul de furaje. (Ionuț PREDA)

Un incendiu de proporții, care a cuprins un depozit ...

Vasluian arestat după ce și-a bătut cu parul nora și soția. Una din victime necesită intervenții chirurgicale

Un bărbat de 64 de ani, din municipiul Vaslui, ...