Home » Social » Ateliere de creație și concursuri de pictură și olărit pentru copii, la Târgului Meșterilor Populari

Ateliere de creație și concursuri de pictură și olărit pentru copii, la Târgului Meșterilor Populari

Mai multe ateliere de creație și concursuri de pictură și olărit pentru copii vor fi organizate în cadrul Târgului Meșterilor Populari, organizat la sfârșitul acestei săptămâni în Parcul Copou din municipiul Vaslui. Cele mai bune lucrări vor fi premiate în bani de către Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale (CJPCCT) Vaslui, organizatorul competițiilor.

Ediția din acest an a Târgului Meșterilor Populari, ce se desfășoară în perioada 6-8 septembrie, este una foarte bogată în evenimente. Pe lângă expoziția de produse tradiționale lucrate manual și spectacolele folclorice, manifestarea va cuprinde și mai multe ateliere de lucru și concursuri pentru copii. Astfel, șapte elevi din comunele situate în zona municipiului Vaslui, cum ar fi Solești, Oșești ori Muntenii de Jos, vor participa la un concurs de olărit, ce va fi organizat, sâmbătă seara, în Parcul Copou. În prealabil, micii meșteri olari vor fi instruiți cum să modeleze lutul în cadrul unei tabere de două zile, organizată la sediul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Vaslui.

Scopul acestei tabere și a concursului este de a-i face pe copii să deprindă această artă a olăritului, o tradiție menținută cu dificultate în județul nostru. Tocmai de aceea vom premia toate obiectele din lut pe care le vor realiza în cadrul concursului, pentru a-i încuraja să meargă mai departe cu acest meșteșug pe care-l vor învăța de la profesioniști în domeniu.”, a declarat directorul CJPCCT Vaslui, Lucian Onciu.

Un alt atelier de lucru care se va încheia cu un concurs va fi cel de pictură la șevalet. Nu mai puțin de 11 copii, selectați de profesori de desen din Vaslui, vor picta în Parcul Copou pe tema ”Satul Românesc”, având în vedere că ne aflăm în Anul Satului Tradițional.

Cel de-al treilea concurs dedicat copiilor va fi unul de pictură icoane. Patru elevi vor participa cu lucrări proprii, cea mai bună urmând a fi premiată, cu o bursă de 200 de euro, de fiica regretatului pictor de icoane Nicușor Țintea, aflată acum în Italia. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*