Home » Social » Descoperiri la DAPPC Bârlad: un dihor în sistemul de scurgere a apei și un utilaj de desfundat conductele, nefolosit până acum

Descoperiri la DAPPC Bârlad: un dihor în sistemul de scurgere a apei și un utilaj de desfundat conductele, nefolosit până acum

Conducerea Direcției pentru Administrarea Piețelor, Parcărilor și Cimitirelor din Bârlad (DAPPC) a depistat, în sfârșit, cauza pentru care pe timpul ploilor, în Piața Mică, nu funcționa sistemul de scurgere a apei.

Un dihor mort de ani de zile bloca sistemul de scurgere a apei de pe acoperiș și nimeni nu l-a depistat până acum câteva zile. Comercianții din piață se tot plângeau că, în timpul ploilor abundente, șuvoaiele se scurg pe marfa lor, dar nimeni nu îi lua în seamă. Atât de interesată era fosta conducere a DAPPC, încât nu a trimis niciodată vreun meșter pentru a desfunda sistemul de scurgere.

Am rezolvat pe moment problema, trimițând un angajat pentru desfundarea sistemului de scurgere. A folosit un melc de sârmă și a scos un dihor în putrefacție și câteva dopuri de frunze. Sperăm ca situația să se remedieze. Am văzut și eu imagini de la ploaia torențială și oamenii aveau dreptate. Nu este normal ca marfa să fie deteriorată de șuvoaiele de apă, pentru că nu era vorba de picături, ci de șuvoaie.”, a declarat Mircea Iospiescu, directorul DAPPC Bârlad.

Acesta a mai adăugat că a găsit în magazia DAPPC și un utilaj special de desfundat canalizarea, pe care l-au folosit angajații Pieței „Sf. Ilie” pentru a desfunda canalizarea de acolo.

Am descoperit în magazia noastră o mașină care poate fi utilizată pentru desfundarea canalizării, a burlanelor, conductelor, ce pare nefolosită. Am utilizat-o pentru desfundarea canalizării din hala de carne și lactate, acum o săptămână, când după o ploaie a refulat apa. Acum știm că o avem și vom profita din plin de ea, ori de câte ori va fi nevoie.”, a mai adăugat Mircea Iosipescu. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: