Home » Social » Peste 140 de microbuze școlare din județ, verificate de Poliție înainte de începerea noului an de învățământ

Peste 140 de microbuze școlare din județ, verificate de Poliție înainte de începerea noului an de învățământ

Cele peste 140 de microbuze școlare din județul nostru sunt verificate în această perioadă de către reprezentanții Poliției Județene Vaslui pentru a se constata dacă îndeplinesc cerințele tehnice și legale pentru a transporta în condiții de siguranță elevii către unitățile de învățământ. Din fericire, cu câteva zile înainte de debutul anului școlar, polițiștii de la Rutieră nu au găsit nereguli la mijloacele de transport pentru elevi din comunele din județ.

Debutul de an școlar a pus de jar și polițiștii de la Serviciul Rutier Vaslui. Aceștia au declanșat o amplă campanie de verificare a tuturor celor peste 140 de microbuze școlare cu care se face transportul elevilor ori preșcolarilor de la domiciliu spre unitatea de învățământ și retur.

În contextul debutului noului an școlar, polițiștii rutieri desfășoară o activitate de instruire și verificare la nivel județean la microbuzele școlare care transportă elevii către și de la unitățile de învățământ. Cu ocazia acestei acțiuni, se verifică permisele de conducere, inspecțiile tehnice periodice și asigurările de răspundere civilă auto. Acestea sunt o mică parte din activitățile de prevenire care vor fi derulate în această perioadă, urmând ca și după începerea anului școlar polițiștii să continue activitățile și să asigure un climat de siguranță în traficul rutier.”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Bogdan Gheorghiță.

Cu câteva zile înainte de începerea cursurilor, reprezentanții Poliției Județene Vaslui susțin că nu au fost sesizate nereguli. În cazul în care vor fi descoperite deficiențe, vor fi dispuse măsuri reparatorii. (Ionuț Preda)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: