Home » Invatamant » Peste 200 de unități școlare din județ, verificate la sânge înainte de reînceperea cursurilor

Peste 200 de unități școlare din județ, verificate la sânge înainte de reînceperea cursurilor

Pe parcursul lunii august și începutul lunii septembrie au fost efectuate vizite la mai multe unități de învățământ din județul Vaslui, pentru a se verifica dacă acestea dețin avizele sanitare de funcționare și autorizațiile de securitate la incendiu necesare.

În urma verificărilor efectuate împreună cu conducerile primăriilor, s-a dispus urgentarea lucrărilor de pregătire a unităților școlare pentru ca, la data de 9 septembrie, acestea să-i primească pe copii în cele mai bune condiții posibile.

”Au fost verificate până acum 50 de școli cu personalitate juridică, care însumează peste 200 de unități școlare cu tot cu structuri. Aceste sunt în special cele care ridică probleme legate de infrastructura școlară. Deja, unele neajunsuri contabilizate de echipele de control au fost remediate și spunem că elevii și profesorii vor avea condiții decente în noul an școlar. În prezent, prin PNDL sau Banca Mondială avem în derulare 190 de proiecte, care înseamnă reabilitări, construcții noi sau extinderi. Dintre acestea, 18 investiții au fost finalizate anul trecut, iar în prezent sunt 40 de școli care au procente de peste 80 la sută în privința finalizării lucrărilor de reabilitare sau construcții. Din cele 40 de unități, 23 vor fi recepționate în cursul lunii septembrie, procentul finalizării lucrărilor fiind de peste 90 la sută.”, a declarat prefectul Eduard-Andrei Popica.

La nivelul județului Vaslui, 49 de unități școlare, dintr-un total de 294 de clădiri supuse avizării, dețin autorizația de Securitate la incendiu. De asemenea, 384 de unități de învățământ dețin autorizația sanitară. Un număr de 137 de clădiri școlare vor beneficia de fonduri guvernamentale pentru realizarea grupurilor sanitare moderne, astfel încât să poată fi autorizate sanitar.

Până acum, doar 4 UAT-uri au solicitat sumele aferente pentru finalizarea grupurilor sanitare, iar în alte 22 de UAT-uri au fost încheiate contractele de execuție a acestora. (M.G.)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: