Home » Social » Proiecte de 9 milioane de euro în sectorul avicol din județul Vaslui

Proiecte de 9 milioane de euro în sectorul avicol din județul Vaslui

de Dănuț CIOBANU

Trei agenți economici din județul Vaslui s-au înscris în programul de susținere pentru activitatea de reproducție, incubație și de creștere din sectorul avicol. Dosarele au fost depuse la Direcția pentru Agricultură Vaslui, pentru o valoare totală a proiectelor în suma de 8.965.040 euro fără TVA, din care 4.474.232 euro reprezintă ajutorul de stat.

Înscrierile în programul din sectorul avicol au demarat în cursul lunii august 2019 și vor continua până la atingerea plafonului național în valoare de 199,5 milioane euro.

Cererile se depun la Direcția pentru Agricultură a Județului (DAJ) Vaslui. Implementarea unui proiect se face într-o perioadă de 18 luni, termen care mai poate fi prelungit cu șase luni. Astfel, un operator din sectorul avicol are la dispoziție doi ani pentru a implementa proiectul. Una din condițiile solicitate la acordarea ajutorului de stat este menținerea exploatației timp de 10 ani.”, a spus Aurel Ghineț, director adjunct al DAJ Vaslui.

Sprijinul financiar acordat de stat este destinat pentru construcții, echiparea fermelor, diferite studii, consultanță de specialitate etc. Dacă crescătorii de păsări sunt în dificultate financiară, nu pot accesa acest program de finanțare. De asemenea, agenții economici nu pot accesa în același timp bani din ajutorul de stat și fonduri acordate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală. Demn de reținut este faptul că sumele prevăzute în program nu finanțează cheltuielile legate de TVA.

Programul de susținere pentru activitatea de reproducție, incubație și de creștere în sectorul avicol reprezintă schema multianuală de susținere a activității de reproducție sau de creștere ori de incubație în sectorul avicol. Banii sunt alocați și pentru înființarea de ferme de reproducție sau stații de incubație ori ferme de creștere noi, mărirea capacității de cazare pentru fermele aflate în activitate, precum și de stimularea asocierii în cooperative.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: