Home » Justitie » 9 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare au fost reținute de polițiștii vasluieni în cadrul unei acțiuni pentru siguranța traficului rutier

9 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare au fost reținute de polițiștii vasluieni în cadrul unei acțiuni pentru siguranța traficului rutier

Peste 25 de polițiști din cadrul structurilor de poliție rutieră și ordine publică au desfășurat, în ultimele zile, pe tot cuprinsul județului Vaslui, activități pentru depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule care încalcă prevederile legale în vigoare. Cei vizați au fost, în special, conducătorii auto aflați sub influența băuturilor alcoolice.

„Cu ocazia filtrelor instituite, au fost testați alcoolscopic peste 260 de conducători de vehicule, urmare a abaterilor constatate, polițiștii aplicând 37 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 17.000 lei.”, a comunicat conducerea Inspectoratului de Poliție al județului Vaslui.

De asemenea, polițiștii au reținut 9 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare. În plus, au fost constatate și 6 infracțiuni. Trei dintre acestea sunt infracțiuni prevăzute și sancționate de art. 336 (alin. 1) din Codul Penal, privind conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar alte două infracțiuni se referă la conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Totodată, polițiștii au depistat un furt în scop de folosință, infracțiune prevăzută și sancționată de art. 230 (alin. 1) din Codul Penal. (A.P.)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: