Home » Social » Campania ”#10 PENTRU SIGURANȚĂ!” a ajuns și la Vaslui

Campania ”#10 PENTRU SIGURANȚĂ!” a ajuns și la Vaslui

Timp de 10 zile, oamenii legii aduc în atenția vasluienilor o serie de sfaturi pentru ca elevii, profesorii și părinții să primească nota 10 la lecția siguranței.

Începând din weekend și până pe 20 septembrie, vasluienii primesc sfaturi și recomandări cu privire la siguranța în comunitate.

Activitățile de prevenție se desfășoară cu participarea reprezentanților Instituției Prefectului, Inspectoratului de Poliție al județului Vaslui, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului de Jandarmi Județean, Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră și ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vaslui.

Toți aceștia „vor transmite o serie de recomandări, printre care și următoarele:

-În drumul tău către școală, fii foarte atent la traversarea străzii !

-Nu da persoanelor necunoscute, întâlnite pe internet, informații despre tine sau familia ta (nume, adresă, numele școlii, locul de muncă al părinților, numărul de telefon, când ești singur acasă, etc.) !

-Fii precaut atunci când întâlnești persoane necunoscute, iar când ești în pericol nu ezita să strigi după ajutor sau să apelezi la 112 !

-Nu reacționa violent dacă intri într-o dispută cu alt elev, discută cu profesorii sau personalul de pază și solicită ajutorul acestora de fiecare dată când ești amenințat ori șicanat de către colegi !

-Drogurile nu se încearcă! Sunt droguri care pot da dependență de la prima utilizare și nu poți ști niciodată care poate fi efectul unei substanțe asupra organismului tău.

-Fii tu însuți un model pentru copilul tău! Când vine vorba de droguri, nici nu se pune problema să spui ,,fă cum zic eu, nu cum fac eu”. Dacă folosești droguri, fie ele și legale, nu te aștepta ca fiul sau fiica ta să țină cont de sfatul tău. Este important să nu subestimezi influența comportamentului tău asupra lor atunci când vine vorba de alcool, tutun, ori de alte substanțe.

Folosește internetul cu grijă, nu știi niciodată cine se află cu adevărat de partea cealaltă a ecranului!”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Inspectoratul Județean de Poliție.

Startul a fost dat sâmbătă, 7 septembrie, când reprezentanții instituțiilor implicate în campanie s-au aflat în mijlocul participanților la Târgul Meșterilor Populari și ai celor de la Bâlciul Anual din municipiul Vaslui.

Printre altele, a avut loc și o activitate într-un centru comercial din Vaslui, în zona standului de papetărie și rechizite.

În perioada 9 – 20 septembrie, aceste acțiuni de informare și prevenire vor fi concentrate în unitățile de învățământ selecționate, 12 din mediul rural și 23 din mediul urban. 

Pe toată perioada derulării campaniei, în librăriile din municipiile și orașele vasluiene vor fi amenajate standuri cu pliante și flyere, care să conțină mesajul campaniei, precum și alte recomandări.

Creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic, respectiv prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar se numără printre prioritățile structurilor Ministerului Afacerilor Interne. (A.P.)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: